TOFED: Tüm sektöre mal edilemez

TOFED: Tüm sektöre mal edilemez

TOFED Genel Başkanı Özcan, TOFED, IPRU ve TOSEV adına yaptığı açıklamada Metro Turizm’de kiralık olarak çalışan bir otobüsün, işe yeni başlamış muavininin neden olduğu ahlak dışı olay neticesinde tüm sektörün derinden sarsıldığını söyledi.

Bu olayı firmaya ve bütün camiaya mal etmenin yanlış olacağını belirten Özcan, ayrıca bunun bir karalama kampanyasına dönüşmemesi gerektiğinin de altını çizdi

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, 24 Mayıs 2016 tarihinde karayolu yolcu taşıma sektörünü ve kamuoyunu derinden sarsan vahim bir olay yaşandığını, sektörün büyük ve kurumsal firmalarından biri olan Metro Turizm’de; kiralık olarak çalışan bir otobüsün, işe yeni başlamış muavininin neden olduğu ahlak dışı olayın tüm sektör mensuplarını derinden sarstığını ifade etti. Karayolu yolcu taşıma sektöründe şehirlerarası ve uluslararası yollarda, tarifeli ve tarifesiz sefer yapan 100 bin civarında otobüste üç yüz bin kişinin üzerinde çalışan şoför, muavin, host ve hostes olduğunu hatırlatan Özcan, bir muavin tarafından yapılan gayri ahlaki eylemin tüm karayolu yolcu taşıma  sektörünü ve bu sektörde hizmet veren yüz binlerce çalışanı lekelemeye neden olamayacağını dile getirdi. Özcan; “Suçun şahsiliği ilkesi göz ardı edilerek bir bireyin yaptığı yanlış da sektörümüze ve binlerce kişinin istihdam edildiği bir şirkete mal edilemez” dedi.

GEREKEN CEZA VERİLMELİDİR

Olaya neden olan muavinin sektörün yüz karası olduğunu da söyleyen Birol Özcan, bu kişiye adli makamlarca gereken cezanın verilmesini temenni ettiklerini vurguladı. Bir kişi yüzünden bir firmanın linç edilmemesi gerektiğini belirten Özcan, şöyle konuştu: “Kartacalılar döneminde herhangi bir gemicinin tayfası hırsızlık yaptığı zaman, gemi personelinin tamamı hırsız sayılırdı. Bin 500 adetlik filosu olan bir firmanın, bireysel bir otobüsçüsünün çalıştırdığı muavininin yapmış olduğu çok çirkin ve kötü bir olayın ilgili firmaya hatta tüm camiamıza mal edilmesi yanlış olacağı gibi, vicdani de değildir. Her yıl bin 500’den fazla üniversite öğrencisine eğitim bursu veren, yurtiçi ve yurtdışında ilköğretim, orta öğretim gibi eğitim kurumları inşa ederek milli eğitimimize büyük katkılar sağlayan ve federasyonumuzun üyesi olan Metro Turizm, hali hazırda binlerce kişiyi istihdam etmektedir. Sapık ruhlu bir muavinin yaptığı çirkinliği fırsat bilip Metro Turizm’i sosyal medya ve basın yoluyla taciz etmek de en az olayın kendisi kadar çirkindir. Yaşanan vahim olayı kınadığımız gibi bu tavrı da kınıyoruz.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.