Tofaş’tan 1 milyon minicargo

Tofaş’tan 1 milyon minicargo

Koç Holding ile Fiat Chrysler Automobiles’ın eşit hissedar olduğu Tofaş, 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo Projesi’nin 1 milyonuncu aracını üretim bandından indirdi.

Üretimde 45. yılını kutlayan Tofaş'ın 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo Projesi'nin 1 milyonuncusu Tofaş çalışanlarının katıldığı bir törenle banttan indirildi. Tofaş'ın Bursa'daki 400 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında, 3 farklı marka için üretimi gerçekleştirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino'nun önemine dikkat çekildi.

ÇOKLU MARKA ÜRETİMİ BİR İLK

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, “Minicargo Projesi'nde, çoklu marka geliştirilmesi ve üretimi ile Türkiye otomotiv sanayisinde bir ilki gerçekleştirdik. Bununla birlikte bu proje, Tofaş'ın küresel bir otomotiv firması kimliğini kazanmasındaki dönüm noktalarından birini temsil etmektedir. Tofaş'ın 5 milyon adete adım adım yaklaşan üretim kronolojisinde fabrikamızda bantlarımızdan indindiğimiz hem 3 milyonuncu hem 4 milyonuncu araç unvanına sahip Fiat Fiorino, şimdi de Minicargo Projesi'nin milyon adedi bulan başarısını simgeliyor. Fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamı Tofaş'a ait olan Fiorino; günümüze kadar olan süreçte '2009 Yılın Ticari Aracı' dahil olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görüldü. Aynı zamanda yeni bir ticari araç segmentinin doğuşuna da başarıyla vesile oldu” dedi.

FİORİNO'DAN UYGUN FİYAT

Cargo ve Combi gövde tipleriyle üretimine devam edilen yeni Fiat Fiorino, 2 dizel motor seçeneği ile tercih edilebiliyor. Fiat Fiorino'nun Cargo versiyonlarına 39 bin 400 lira, Combi versiyonlarına ise 46 bin 400 liradan başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.

8 yılda 800 bin ihracat

Üretimine 2007 yılının son çeyreğinde başlanan Minicargo Projesi'nden 8 seneyi aşkın süre zarfında 1 milyon adet üretmiş olmalarının önemine de dikkat çeken Cengiz Eroldu, “Bu süre zarfında gerçekleştirmiş olduğumuz 1 milyonluk üretimin büyük bir bölümünü dünyanın pek çok ülkesine ihraç ederken; 200 bin adetini Türkiye pazarında Fiat Fiorino olarak müşterileriyle buluşturduk” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.