Tofaş, Hatchback için 200 milyon euro kredi aldı

Tofaş, Hatchback için 200 milyon euro kredi aldı

Tofaş, 2016’da piyasaya sunulması planlanan Hatchback ve Station Wagon modellerinin yatırımında kullanmak için 7 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında kredi aldığını duyurdu.

Tofaş, 7 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında kredi aldı. Geri ödemesi Aralık 2016’da başlayacak olan kredinin maliyeti 6 aylık Euribor + %2,35-2,45 bandında. Kredi, 2016’da piyasaya sunulması planlanan Hatchback ve Station Wagon modellerinin yatırımında kullanılacak.

 

Tofaş'tan yapılan açıklamada, "Şirketimiz tarafından, Hatchback ve Station Wagon olmak üzere iki yeni model aracın yatırım harcamalarında kullanılmak üzere 200 milyon euro Yurtdışı İhracat Kredi Kurumu (ECA) kredisi sağlanması amacıyla HSBC ve ING Bank ile (SACE Lenders) bir "Görevlendirme Mektubu (Mandate Letter)" imzalanmıştır. Toplam maliyeti 6 Aylık Euribor + % 2,35 - 2,45 (margin+masraflar) bandında öngörülen finansmanın, çekiliş tarihinden itibaren 6 ayda bir faiz ödemelerine başlanması, ilk anapara geri ödemesinin Aralık 2016'da yapılması ve 2022 yıl sonuna kadar 6 ayda bir anapara ve faiz ödemelerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Kredi sözleşmesi Haziran 2015 sonuna kadar imzalanacaktır" denildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.