TNT Gaziantep şubesi yeni adresine taşındı

TNT Gaziantep şubesi yeni adresine taşındı

Dünya çapında verdiği ihracat ve ithalat hizmetlerini 1988’den beri Türkiye'de 1994 yılından beri de Gaziantep'te sürdüren TNT, Mücahitler Mahallesi’ndeki yeni şubesine taşındı.

Ekspres, Hava Kargo ve Karayolu hizmetlerini tek çatı altında sunarken ihtiyaca özel ve esnek taşıma çözümleri üreten TNT, Gaziantep’teki müşterilerinden teslim aldığı gönderilerin aynı gün Türkiye’den çıkışını sağlayarak Avrupa ülkelerine 1 günde teslimat hizmeti veriyor. Ağırlıklı olarak tekstil, makina, halı, plastik, gıda ve inşaat sektörlerine hizmet veren TNT Gaziantep Şubesi, yeni adresinin İpek Yolu’na, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Gaziantep Havalimanı yoluna yakınlığı sayesinde, gönderilerin çıkışını artık daha da hızlı sağlıyor.

Dünyada 200’den fazla ülkeye gönderi taşıyan TNT, Gaziantep’teki müşterileri tarafından  yoğun olarak kullanılan “Kolay İhracat” (ETGB’li çıkış) hizmetiyle, ağırlığı 150kg, mal değeri 7500€ altındaki gönderilerin işlemlerini dolaylı temsil yetkisi ile, Gümrük Müşavirliği Ücreti, konşimento ve ardiye ücreti almaksızın, hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. Üstelik, Kolay İhracat hizmetinden faydalanan firmalar artık KDV iadesi de alabiliyor.

İhracatta olduğu gibi ithalatta da TNT’nin bölgeye destek olmayı sürdürdüğünü belirten TNT Gaziantep Şube Müdürü Mehmet Morkan, "Ekspres İmport hizmetiyle ithal edilen gümrüklü kargoları, Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrüğü’nden Gaziantep Havalimanı Gümrüğü’ne ücretsiz olarak aktarıyor, böylelikle müşterilerin kendi gümrükçüleri vasıtasıyla, en yakın gümrükten çekim yapmaları avantajını sunuyoruz“ dedi. Haftanın 5 günü, gümrüklü ve ücretsiz uçak aktarımını gerçekleştirerek bölge ithalatçılarına hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağladıklarına dikkat çeken Morkan, "Kendi kontrolümüzdeki Avrupa karayolu ağımız sayesinde aciliyeti daha az olan 1 tonun altındaki gönderiler için hava taşımacılığına alternatif olarak yine zaman garantili ve kapıdan kapıya teslim içerikli daha ekonomik bir seçeneğimiz de var" dedi. TNT'nin Türkiye ile tüm Avrupa’yı birbirine tarifeli TIR seferleriyle bağlayan tek ekspres taşımacılık şirketi olduğuna değinen Morkan, bu hizmet kapsamında haftanın 5 günü, Gaziantep’ten Halkalı gümrüğüne iç taşımayı ücretsiz olarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.