TITAN Containers, kiralamada fark yaratıyor

TITAN Containers, kiralamada fark yaratıyor

Firmaların artık satın almadan ziyade kiralama yöntemini tercih ettiğini söyleyen TITAN Containers Türkiye Bölge Müdürü Gökhan Ünver, “Kiralama süresi konusunda herhangi bir kısıtlama koymadığımız için tercih edilme oranımız gün geçtikçe artıyor” diyor.

Özellikle gıda şirketlerinin soğuk depolama ihtiyaçlarına getirdiği pratik ve ekonomik çözümlerle dikkat çeken TITAN Containers, konteyner kiralama pazarında adından söz ettiriyor. Hızla yaygınlaşan kiralama pazarında TITAN Containers’in önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyen firmanın Türkiye Bölge Müdürü Gökhan Ünver, şirketlerin artık kiralamaya daha sıcak bakmaya başladığını belirtiyor.

Türkiye’deki konteyner kiralama pazarı hakkında bilgiler veren Ünver, “Her ne kadar ilk bakışta kiralama sektörünü Türkiye’de halen bazı çevrelerce pek benimsenmiyor gibi görünse de, gün geçtikçe kiralamaya olan bakış açısının pozitif yönde değiştiğini söyleyebiliriz. Geçmiş dönemde benzer bir sorun araç kiralama için de vardı. Ancak, bugün hepimiz görüyoruz ki firmaların birçoğu araç satın almak yerine filo kiralama yöntemini tercih ediyor. Çünkü uzun vadede bakıldığında, araç kiralama firmalar için çok daha avantajlı oluyor. Sadece kira bedeli ve yakıt gideri bedelini ödüyor, bunun dışında bakım, vergi gibi masraflara ve ilgili iş-zaman kayıplarına katlanmıyor. Bizim sunmuş olduğumuz kiralama hizmeti de buna çok benziyor. Firmaların ihtiyacına uygun konteyneri tedarik ediyoruz. Kiralama hizmetini, hem soğutma özelliği bulunan konteynerler de, hem de standart yük ve depolama konteynerlerinde sağlıyoruz” diyor.

gokhan-unver2.jpg“OPSİYONLARIMIZ MEVCUT”                

Soğutmalı konteynerler için kısa, orta ya da uzun vadeli kiralama opsiyonunun mevcut olduğunu ifade eden Ünver, “Standart konteynerler de ise, hem tek yön kiralama hem de dönemsel kiralama imkânı mevcut. Tek yön kiralama özellikle konteyner satın almak istemeyen, konteyner için demuraj ödemek istemeyen ya da konteyner varış noktasında boşaldıktan sonra konteyneri kullanma durumu söz konusu olmayan müşterilerimizin tercih ettiği bir yöntem. Tek yön kiralama ile Türkiye’de teslim alınan konteyner, taşımanın yapılacağı yerde boşaltıldıktan sonra o bölgedeki depomuza teslim edilebiliyor” şeklinde konuşuyor.

“HER TÜRLÜ ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Gökhan Ünver, TITAN Containers’ın farklı ölçülerde konteynerler de ürettiğini belirterek, “TITAN Containers olarak, tank konteyner haricinde her türlü konteynerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Yurtdışında bulunan üretim tesisimizde yük taşımacılığında kullanılan Standart konteyner, Open Top, Hard Top, Flat Rack, özel üretim çift kapılı, yandan kapılı, gıda taşıma ve depolama için Reefer konteyner, deniz aşırı kullanım için DNV konteyner üretimleri yapılıyor. Standart 20’ ve 40’ ölçülerinin yanı sıra, bazı tür konteynerlerde 10’, 8’ ve 6’ ölçüde daha küçük modellerimiz de bulunuyor. Bununla birlikte, bazı çevrelerce pek bilinmeyen DNV konteyner 6’ ve 20’ aralığındaki ölçülerde üretilen standart konteynerden biraz daha farklı olan bir konteyner türü. Özellikle deniz aşırı kullanıma uygun, okyanus ve petrol platformlarında kullanılan, bu tip yerlerdeki hava ve iklim şartlarına dayanabilecek şekilde dizayn edilmiş konteynerlerdir. Dünya geneline baktığımızda ise ağırlıklı olarak Brezilya, Venezuella ya da Güneydoğu Asya gibi bölgelerde ağırlıklı olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. Bizim coğrafyamıza yakın olarak Hazar Denizi bölgesinde yine bu tip konteynerler tercih ediliyor. Hem standart hem soğutmalı modelleri bulunan DNV konteynerlerimiz DNV 2.7-1 sertifikasına da sahip” ifadelerini kullanıyor.

“SICAKLIK KONTROLLÜ DEPOLAMA SAĞLIYORUZ”

Frigorifik konteynerler hakkında da bilgiler veren Ünver konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Firmamızın diğer bir ana faaliyeti olan Frigorifik konteynerlerimiz ile ağırlıklı gıda üretim ve tedarikçi firmalara mükemmel çözümler sunuyoruz. İhtiyaca uygun çözümlerimiz, benzeri bulunmayan özel modellerimiz ile her türlü sıcaklık kontrollü depolama için çözüm sağlayabiliyoruz.”

superstore-1-001.jpgSUPERSTORE:

Bu çözüm, yan panelleri çıkarılmış en az iki adet Reefer konteynerin birleştirilmesi ile yapılıyor. 1 konteyner boyutundan daha geniş depolama ihtiyacı söz konusu olduğunda, 59 metrekareden başlayarak, 200 metrekare ya da daha üzeri depolama alanları oluşturulabiliyor. Modüllerin kullanılacağı yerde ise, firmanın uzman teknik ekibi tarafından kurulumu yapılıyor. Normal bir soğuk hava deposuna göre çok daha kısa süre içerisinde tamamlanan kurulum ile Arcticstore’un sahip olduğu tüm standart özelliklerde bir soğuk hava deposu hazır hale geliyor.

ultrafreezer2-(1)-001.jpg

ULTRAFREEZER:

Bu çözümde de, -60 C gibi oldukça ekstrem bir sıcaklıkta soğuk hava depolama imkanı sunuluyor. 40’ Reefer konteyner boyutlarında ve iç yapısı -60 C sıcaklığa dayanacak şekilde özel dizayn edilen bu ürün, ton balığı gibi yağlı balıkların depolanmasının yanı sıra, aşı, bazı özel kimyasal ürünler ya da bio ürünlerin depolanmasında da kullanılıyor.

 

                                                                      

arcticstore.jpg

ARCTICBLAST:

Bu çözümün ise, ürünlerin hızlı bir şekilde sıcaklığını düşürme ve şoklama yapmak için dizayn edildiği ifade ediliyor. 20’ ve 40’ ölçülerinde üretilen ArcticBlast depolarda, her iki yönde kapılar bulunuyor. Soğutma üniteleri Reefer konteynerlere göre farklı olarak yan panel tarafına monte edilmiş ürünlerde; 20’ ArcticBlast’da iki adet, 40’ ArcticBlast’da beş adet soğutma ünitesi yer alıyor. Konteyner içinde konulan ürün miktarına göre soğutma ünitelerinin hepsi aynı anda çalıştırılacağı gibi bir kısmı kapatılabiliyor.

 

TITAN’IN ARCTİCSTORE SOĞUK HAVA DEPOLARININ ÖZELLİKLERİ

  • -40 C / +30 C arası istenilen sıcaklıkta depolama imkânı
  • (+) Sıcaklıklarda ayarlanabilir nem sensörü
  • İki yöne 270 derece açılan kapılar İçeriden açılan kapı sistemi
  • Paslanmaz çelik iç paneller ve sağlam düz alüminyum zemin
  • Tavanda aydınlatma Yükleme rampası
  • PVC Soğuk hava perdeleri İçeride kalanlar için alarm sistemi gibi ek özelliklere sahip.

 

LOJİSTİK&EKİPMANLAR

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.