Tırsan’dan Türk- Alman üniversitesine tam destek

Tırsan’dan Türk- Alman üniversitesine tam destek

Tırsan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile birlikte otomotiv, Ar-Ge yatırımları ve akademik anlamda geleceğe dair yeni projelerde birlikte yer almak ve lojistik sektöründeki ihtiyaçlara yeni çözümler üretmek adına protokol imzaladı.

Asia Princess Hotel’de sektör basın ile bir araya gelinen imza töreninde, Tırsan Treyler Yönetim Başkanı Çetin Nuhoğlu, Türk-Alman Üniversitesi'ni Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, Türk- Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat, Koordinatör Prof. Dr. İzzet Furgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramis Mustafa Öksüzoğlu, Prof. Dr. Murat Atalı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuba Conka Nurdan ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sibel Özenler yerlerini aldılar.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada, “ Bugün gerçekten benim hayatımda yaşadığım en güzel günlerden biri özellikle altını çizerek belirtiyorum. Öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek isterim, şahsım, şirketim, ülkem ve Türkiye’deki gerçekten gurur kaynağımız olan Türk-Alman Üniversitesi adına. Ülkemizde böyle bir üniversitenin olması beni oldukça memnun ediyor” dedi.

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ, İKİ DEVLETİN
YAN YANA KURDUĞU ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜNİVERSİTEDİR

Nuhoğlu, “2013 yılında kurulan Türk-Alman Üniversitesi, iki devletin yan yana kurduğu çok önemli bir üniversitedir. Bizler bugün burada, Türkiye’deki treyler sektörünün ve lojistiğin geleceği konusunda beraber neleri geliştirebiliriz, uzun vadede katma değer yaratabilecek hangi alanlarda çalışabiliriz sorularını cevaplamak için bir araya geldik. Bu konular Türkiye’deki yetkin kurumların yaratacağı sinerji açısından da ülke ve sektör adına sağlayacağı katma değer açısından da çok önemlidir. Biz de 1996 yılından beri Almanya’da da üretim yapan bir şirketiz. Hedeflerimiz, Türkiye’de sürdürdüğümüz liderliğimizi Almanya’da da sürdürebilmektir. Bu anlamda da bu iş birliğinin Tırsan’ın en önemli dönemi olarak adlandırıyorum” ifadesini kullandı.

Çetin Nuhoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, “En büyük ticari partnerimiz, en fazla taşımayı yaptığımız ve uluslararası nakliye konusunda işbirliği geliştirdiğimiz ülke Almanya’dır. Bu yüzden TAÜ sadece Tırsana değil sektörümüze ve lojistik firmalarımıza da çok önemli katlılar sağlayacaktır. Bu anlamda emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.

BİZ BİR DEVLET ÜNİVERSİTESİYİZ VE STATÜMÜZDEN MEMNUNUZ
Türk- Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Halil Akkanat yaptığı açıklamada, “Öncelikle Çetin Bey’e çok teşekkür ederim. Biz bir devlet üniversitesiyiz ve statümüzden memnunuz. Bizim için öncelikle önemli olan üniversitemizin, ülkenin ihtiyaçlarına katkı sağlamasıdır. Üniversitemizde sadece mühendislik eğitimi değil iktisadi idari bilimler, fen ve hukuk fakültelerinde yürüttüğümüz eğitim de kesinlikle yurtdışı ile işbirliği şeklinde yürütülecek şekilde dizayn edilmiştir. Öğrencilerimizin eğitimi de bu çerçeve içerisinde yürütülecek şekilde planlanmıştır” açıklamasında bulundu.

Akkanat, “Bizim nihai hedefimiz Almanya’nın sanayi ve akademik alanlarındaki tecrübelerini buraya taşıyarak burada o kurumsal yapıyı oluşturmaktır. Bu, üniversitemizin yönetim yapısına da yansımıştır. Bizim üniversitemiz diğer üniversitelerden farklı bir idari yapıya sahiptir. Öğretim Üyelerimizin en az %30’unun Almanya’dan gelmesinin zorunluluğu söz konusudur. Şu anda bu 3 yıllık dönemde bu oran %50-60’lara ulaşmıştır” dedi.

ALMANYA’DAKİ 33 ÜNİVERSİTE PARTNERİMİZ
Koordinatör Prof. İzzet Furgaç, “Üniversitemizin en önemli özelliklerinden biri Almanya’daki 33 üniversitenin partnerimiz olmasıdır. Almanya’nın Genel Koordinatörü benim. Biz Almanya’dan Türkiye’ye getirerek başarmak istediğimiz endüstri – üniversite işbirliğini partnerimiz olan Alman üniversiteleri ile birlikte yapıyoruz. Öğrencilerimizi %95’i üniversiteye başladığı ilk yıl hazırlık sınıfına alınıp Almanca öğreniyorlar. Tabi genel Almancanın yanında, birinci yılın sonunda öğrencilerimizi Almanya’ya da gönderiyoruz. Hem Alman kültürü ile tanışıyorlar hem de ilk yılın sonunda öğrendikleri Almancayı pekiştiriyorlar” açıklamasında bulundu.

Furgaç sözlerini şu şekilde tamamladı, “İkinci yıllarında ise örneğin mekatronik öğrencileri için konuşuyorum, Türk-Alman şirketleriyle kurduğumuz sistemlerde makinalarda çalışmaya başlıyorlar. Bur da mekatronik sistemleri programlamasını ve çalışmasını öğreniyorlar. Yazın öğrencilerimiz 6 haftalık bir atölye stajına katılıyor, buna uygun olan firmalarla partnerliklerimiz var ve detaylı bir program üzerinden stajları ilerliyor. Bu tip öğrenimlerle diğer üniversitelerden çok farklı mühendisler yetiştireceğimize inanıyoruz. İkinci yılın sonunda tekrar Almanya’ya götürüyoruz ve uluslararası öğrencilerle birlikte proje çalışmaları yapmaları için imkânı sağlıyoruz. Ardından üçüncü yıl yine staj imkânı sunuyoruz. Son yıllarında ise hafta 1-2 gün boş bırakarak staj yaptığı firmada mümkünse çalışmaya devam etmesini, lisans tezini o firmada yapmasını ve firmada işe başlamasını sağlamak istiyoruz. Teorik bilgi çok önemli ama bilginin yanında uygulama da beraber olmalı ve beceriyi ortaya çıkarmalı” dedi.

TIRSAN BİZİM İLK FLÖRT ETTİĞİMİZ FİRMA
Türk-Alman Üniversitesi'ni Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can,” Bizim için heyecan verici bir gün. Tırsan bizim ilk flört ettiğimiz firmaydı,  bugün de bu imza töreninde iş birliğimizi resmiyete dökmek büyük başarı. Biz vakıf olarak iki devletin kurduğu üniversitenin eksiklerini, açıklarını gidermek üzere kurulmuş bir vakıfız” ifadelerini kullandı.

2018 YILINDA TEKNOPARK AÇACAĞIZ
Can, “Türkiye’nin en modern, teknolojik teknoparkı yapılıyor. Biz 33 üniversite ve Almanya’daki tüm üniversitelerin tek çocuğuyuz. Türkiye devleti ve YÖK bizi destekliyor, binalarımız inşaat halinde. 2018 yılında teknoparkı açacağız ve Teknoparkta yüksek teknolojili ürünler üretmek için çalışacağız. İlk katılım sözünü de Tırsan’dan almıştık. Bize hiç sorgulamadan varız diyen firma Tırsan’dır. Biz Tırsan’a ve teknolojiye çok değer veriyoruz” açıklamasında bulundu.

tirsan-tau.jpgtirsan-tau-2.jpgtirsan-tau-3.jpgtirsan-tau-4.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.