TIR kuyruğunu TUNA bitirebilir

TIR kuyruğunu TUNA bitirebilir

DEİK Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen Avrupa taşımalarında Bulgaristan sınırındaki TIR kuyruğu çilesini bitirecek bir öneride bulundu: Bulgaristan’ı trenle geçip Tuna Nehri’ne ulaşmak ve Orta Avrupa’ya kadar bu yolu kullanmak…

Kapıkule- Filibe arasındaki Kaptan Andreova otoyolunun bitirilememesinin Türkiye’nin Avrupa’ya karayolu ile bağlanmasında sıkıntı yarattığını dile getiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen, otoyolun bitmesi halinde bile bu yoldan geçecek Türk TIR’ları için yüksek geçiş ücreti getirileceğine dikkat çekti. 

Türk TIR’larının Bulgaristan’dan geçişinde zaman zaman oluşan belge sıkıntısı nedeniyle, Türkiye’nin yeni alternatif yollar oluşturması gerektiğini aktaran Egemen, “Bu Türk TIR’larının maliyetini artıracak. Bulgaristan üzerinden demiryolu ile Tuna Nehri’ne ulaşmak, orta Avrupa’ya kadar Tuna Nehri yolu ile Türk TIR’larının Avrupa’ya ulaşımında daha kolaylık sağlar. Bu durumda demir yollarımızın geliştirilmesi gerekir ki bu da Türkiye- Bulgaristan ortak lojistik projesi ile gerçekleşir. Ayrıca Romanya, Yunanistan ve İtalya üzerinden Ro-Ro seferlerinin artırılması da Bulgaristan dışında başka alternatifleri kullanma şansını arttıracaktır” dedi.

STK’LAR HAREKETE GEÇERSE BULGARİSTAN’LA TİCARET GELİŞİR
Bulgaristan’la Türkiye’nin dış ticaret hacminin 7 milyar dolara çıkma potansiyeli olduğunu söyleyen Yalçın Egemen, işlerin iyi gitmesi için çalıştıklarını fakat önlerinde engellerin olduğunu belirtti. Bulgaristan’ın Türkiye ile geçmişten gelen bir bağı olduğundan bahseden Egemen, “Ülkelerimiz maalesef bunun geri dönüşünü alamıyor. Bunun için iki ülkenin de STK’larla bu gücü hareketlendirip, ekonomiye katması çok önemli. DEİK olarak bunu destekleriz” dedi.
(Dünya)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.