Ticari araçtaki büyüme hız kesmeyecek

Ticari araçtaki büyüme hız kesmeyecek

Hafif ticari araç satışları ilk beş ayda patladı. 86 bin 312 adede ulaşan toplam pazarda ilk üçte yer alan Volkswagen, yeni Caddy ve Caravelle satışlarıyla ivme kazanmayı hedefliyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) beş aylık verileri, hafif ticari araç pazarının geçen yıla göre yüzde 79 oranında artarak 86 bin 312 adede ulaştığını ortaya koyuyor. Firmaların yeni modellerini satışa sunmasıyla bu artışın yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Bu büyüme sektör için önemli bir moral olurken, önümüzdeki dönemde satışa sunulacak yeni modellerle talebin azalmayacağı tahmin ediliyor.

Beş ayda gerçekleştirdiği 11 bin 827 adetlik satışla Ford ve Fiat’tan sonra en çok hafif ticari araç satan marka olan Volkswagen ise yeni modelleri ile ilk üçteki yerini kaptırmamak için ter döküyor. Yeni Caravelle’in dünya lansmanını İstanbul Autoshow’da yapan Volkswagen’e (VW) göre bu kararın arkasında yüksek satış rakamları etkili oldu.

Son yılların en çok büyüyen VW pazarlarından olan Türkiye, her ne kadar yatırım için bir türlü istenilen ülke olmasa da istikrarlı satış rakamları ile VW yöneticileri tarafından en çok önem verilen ülkelerin başında yer alıyor. Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, İstanbul’da Caravelle’in dünya lansmanının yapılmasına ilişkin olarak “Geldiğimiz bu noktaya, 20 yılı aşkın süredir VW AG ve Doğuş Otomotiv’in sergilediği uyumlu işbirliği ile ulaştık. VW AG’nin çok değerli destekleri her zaman yanımızdaydı. Bundan sonra da aynı destekleri alacağımıza inancımız tam” açıklamasını yaptı.

Firma için bir diğer önemli yenilik olan Caddy ise Marsilya/Fransa’da geçen hafta düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyon adet satılan Caddy, dördüncü neslinde dinamizm ile farkı hedefliyor.

GÜVENLİK ÖN PLANDA
Yeni Caddy’de, önceki nesillerde görülen tüm olumlu ve fonksiyonel özelliklerin korunduğuna dikkat çeken Volkswagen Ticari Araç Pazarlama Müdürü Adil Şanlıoğlu, “Aracın görünüş, kendine özgülük ve dinamizm özelliklerinde fark edilir şekilde iyileştirmeler yapıldı” dedi. Yeni Caddy modellerinde standart olarak sunulan ‘Yorgunluk Tespit Sistemi’ sürüş hareketlerinde yorgunluk tespit ettiği anda sürücüyü yolculuğa ara verilmesi konusunda hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor.

Yeni eklenen güvenlik sistemlerinden bir diğeri de ‘İkincil çarpışma önleme asistanı’. Yeni Caddy’de standart olarak sunulan sistem, olası bir ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını saatte 10 km’ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

TEMMUZ’DA TÜRKİYE’DE
Yeni Caddy’nin Temmuz ayı itibarıyla Türkiye’de satışa sunulacağını belirten Adil Şanlıoğlu, “Yeni Caddy Türkiye’de 1.6 litre TDI 102 beygirlik motorla pazara sunulacak. İki farklı şanzıman seçeneği; 7 ileri DSG ve 5 ileri manuel olarak satın alınabilecek Yeni Caddy’de iki farklı donanım yer alacak” dedi. Aracın fiyatı ise henüz kesinleşmiş değil.

OPET AR-GE İLE AYAĞA KALKIYOR
Opet ve dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ firması Fuchs ortaklığında faaliyet gösteren OpetFuchs özellikle teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına yaptığı yatırımlarla sektöründeki öncü konumunu koruyor. OpetFuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, otomobilin üretiminden hareketine her aşamasında yer aldıklarını söylüyor. Seyhan, dünyada 30 üretim tesisine sahip Fuchs topluluğunun bir üyesi olduklarını ve 10 binden fazla formülasyon ile otomotiv endüstrisinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşıladıklarını vurguladı.

GAZ, TÜRKİYE'DE ÜRETİMİ BÜYÜTÜYOR
Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde Türkiye’de de üretim yapan GAZ, Gazelle Next’in tek ve çift kabin kamyonetlerinden sonra panelvan ve minibüs versiyonlarını da üretmeye başlıyor. Yük ve yolcu taşımaya yönelik olarak üretilecek van ve minibüs serisi, 150 bin kilometre garantisi, 20 bin kilometre bakım aralığı ve yakıt ekonomisine sahip olacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.