THY’den flaş Boeing 777 kararı

THY’den flaş Boeing 777 kararı

Türk Hava Yolları’nın, 2013 yılında sipariş ettiği Boeing 777 serisi uçaklardan son üçünde değişiklik yaptığı iddia edildi. Buna göre, THY üç yolcu uçağından ikisini kargoya dönüştürüp teslim alacak.

Türk Hava Yolları’nın, 2013 yılında sipariş ettiği Boeing 777 serisi uçaklardan son üçünde değişiklik yaptığı iddia edildi. Buna göre, THY üç yolcu uçağından ikisini kargoya dönüştürüp teslim alacak. Türk Hava Yolları’nın 2013 yılı Temmuz ayında kesin siparişe çevirdiği 5 uçaklık Boeing 777 serisi uçaklarla ilgili önemli bir karar aldı. 2016 ve 2017 yıllarında teslim alınmak üzere verilen uçaklardan ikisini teslim alan THY, kalan üç uçaktan ikisini de kargoya çevirilmesini kararlaştırdı.

Geçtiğimiz aylarda ACT’ten bir adet 747-400F kiralayan THY, bu uçağı ağırlıklı olarak Hong Kong ve Çin hattında kullanmıştı. Ancak ACT Havayolları’na ait bir başka 747-400F'in THY'ye ait kargoyu taşırken 2 Şubat 2017 tarihinde Bişkek’e iniş sırasında düşmesinin ardından THY ‘wet lease’ yani ekipleri ile kiralama operasyonunu durdurdu.

THY, bir süredir Boeing 777 uçaklarının kargo modeli üzerinde çalışıyordu. Bu konuda teknik alt yapıya sahip olan THY, filoya yeni bir uçak tipi katmadan aynı A330'larda olduğu gibi hem yolcu hem de kargo modeli operasyonu yapabilecek.

Bu arada 5 uçaklık sipariş serisinden TC-LJK kuyruk tescilli uçak da yolcu konfigürasyonlu olarak önümüzdeki günlerde THY’ye teslim edilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.