THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, uçaklar inemedi

THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, uçaklar inemedi

Türk Hava Yollarına ait Maskat'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçak piste ineceği sırada martılardan oluşan bir kuş sürüsüne çarpması nedeniyle arkasından gelen 4 tane uçak pisti pas geçti.

Türk Hava Yollarına ait TK-775 sefer sayılı uçağı Maskat'tan İstanbul'a saat 05:30'da iniş yapacağı esnada pisk civarında uçan martı sürüsüne çarptı. Kuşlara çarpmasına rağmen uçak Atatürk Havalimanı'na problem yaşamadan iniş yaptı. İniş yaptıktan sonra pilot kuleyi uyararak kuşlara çarptığını ve bazı ölen kuşların da pistin üstüne düşerek yayıldığını belirtti. Kule bunun üzerine Atatürk Havalimanı uçuş kulesi görevlileri Maskat uçağının arkasından gelen TK-1807 Süleymaniye, TK-408 Kazan, TK-656 Cazayir, TK-773 Kuveyt uçaklarını uyardı, bunun üzerine bu 4 uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. 

PİSTE 3 TANE MARTI ÖLÜSÜ DÜŞMÜŞ

Türk Hava Yollarının kuşlara çarpan uçağı olan TK-775 teknik hangarın önüne çekilerek incelemeye alındı, ilk tespitlere göre uçakta bir hasar oluşmadığı görüldü. Bu sırada pilotun yaptığı uyarı üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)'ne ait ekipler piste çıkarak temizlik yaptı. Yapılan kontrollerde pistin üzerinde 3 martı ölüsü bulunarak temizlendi, temizliğin tamamlanmasından sonra uçuşlar normale döndü. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.