THY kabin memuru alımına kimler başvurabilecek?

THY kabin memuru alımına kimler başvurabilecek?

THY 2017 önlisans personel alımlarıTürk Hava Yolları THY 2017 yılı personel alımları kapsamında dört farklı ilan yayınladı ve başvurular başladı. Önlisans mezunu kabin memuru alımına kimler başvuru yapabilecek. Yaş, askerlik ve diğer tüm şartlar nelerdir?

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı tarafından yayınlanan 50 adet kabin memuru alımı kapsamında başvurular başlatıldı. Kabin memuru olarak THY'de görev almak isteyenler için genel koşullar ve sağlık ile fiziki koşulların yer aldığı kriterler bulunuyor. Bu kapsamda THY 2017 yılı 50 kabin memuru alımına başvuru yapabilecekler için tüm detaylar şu şekildedir.THY 50 kabin memuru alımı genel koşullar nelerdir? Herhangi bir önlisans programından mezun olmak yetiyor. Başvuru yapacakların iyi derecede İngilizce bilmeleri şart. Ayrıca ikinci bir yabancı dile sahip olmaları başvuru yapan adayların şansını ikiye katlayacaktır.Yaş aralığı olarak 1 Ocak 1987 ile 31 Aralık 1996 yılları arasında olmak gerekiyor.

SADECE TC VATANDAŞLARI 

Başvuruya sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvuru yapabilecek. Sicilin temiz olması gerekiyor. Askerlik şartı olarak bir yıl tecilli veya tamamlamış olmak gerekiyor. Askerliğini yapmayanlar için bir yıl tecil yeterli olarak.Sağlık şartları nelerdir? Sivil Havacılı Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) yetkilendirdiği herhangi bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu almaları gerekiyor. Sağlık raporunun içeriğinde uçuşa elverişlidir ibaresinin olması şart. Alınacak rapor THY Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki işyeri hekimleri tarafından da onaylanması gereklidir.Dövme, piercing, yara ve yanık izi gibi vücudun görünür yerlerinde bulunan bu tür kriterlerden dolayı başvuru yapılamayacak. THY kabin memuru üniforması giyildiğinde bunların görünmemesi gerekiyor. Belirtilenlerden herhangi biri üniformalı olunsa dahi görünüyorsa kabul edilmeyecek.

Fiziki şartlar nelerdir?

Vücut kitle endeksinin uygun olmasının yanı sıra bay ve bayan adaylar için boy şartı bulunuyor. Bayanlarda en düşük 160 cm, erkeklerde en düşük 170 cm olması gerekiyor. Bayanlarda en büyük 180 cm, erkeklerde ise 190 cm olması gerekiyor.Kimlerin başvurusu kabul edilmeyecek? THY tarafından önceden yapılan boy ölçümü aşamasında elendiyseniz ve THY'den herhangi bir sebeple sözleşmeniz fesih edildiyse başvuru kabul edilmeyecek. Ayrıca daha önce THY veya herhangi bir havayolunda çalışırken disiplinsizlik veya sağlık koşulundan dolay işten çıkarılmamış olma şartı bulunuyor.Başvurular nereye yapılacak? THY A.O. başvuruları kesinlikle kendi sitesi üzerinden alınacağını vurguladı. My Memur olarak bildiğiniz üzere hiçbir resmi açıklama olmadan ve sizleri yanıltacak haber ve bilgi vermemekteyiz. Bu sebeple THY’nin kendi sitesinden başvurunuzu yapmanız gerekiyor. Aşağıda THY’nin başvuru linkini lütfen kontrol ediniz. Başvuru formu ve ilan detayları için  Kaynak: Türk Hava Yolları THY kabin memuru alımına kimler başvurabilir.

LOJİPORT 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.