Temsa'ya Çin'den teklif yağıyor

Temsa'ya Çin'den teklif yağıyor

Sabancı Holding kuruluşlarından olan ve bir süredir yeniden yapılanmaya giderek adeta kendisini yenileyen Temsa, Avrupa ve ABD pazarlarını hedefleyen Çinlilerin gözdesi oldu. Nitekim Temsa’ya, Çinli üreticilerden işbirliği teklifleri geliyor.

Ar-ge’sini güçlendiren ve farklı pazarlara yönelik olarak ardı ardına yeni modeller sunan Temsa, geçtiğimiz yıl kendi rekorlarını da kırmayı başardı ve 2 bin 900 araç üretip, 750 milyon TL ciro elde etti. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, bu yıl da an itibariyle ekim ayına kadarki tüm kapasitelerinin dolu olduğuna dikkat çekerek, “Bizim sektörümüzde yılın ilk 6 ayı çok kritik önem taşır. Bu aylarda kapasite sorunu yaşamazsanız, yılın son çeyreğinde zaten sorun yaşamazsınız. Biz şimdiden ekim ayına kadar kapasitemizi doldurduğumuz için bir anlamda rahatız” dedi.

Bir dönem fabrikanın anahtarlarının kapıda sallandığını hatırlatan Çelik, “O dönem kapandıktan sonra kendi özümüze döndük. Adana’da, o bölgenin en büyüğü olmanın avantajlarını kullandık. Kendi çevremizde bir ekosistem yaratarak, pazarın ihtiyaç duyduğu ürünleri üreterek büyüdük” ifadesini kullandı. Üretimlerinin yüzde 70’ini iç pazara sattıklarını belirten Çelik, 2016’nın da benzer geçmesini öngördüklerini söyledi.

‘İşbirliğine bakıyoruz’

Kendilerinin de tüm otomotivciler gibi ürün geliştirme ve maliyetleri düşürme amacıyla farklı işbirliği fırsatlarına baktıklarını kaydeden Dinçer Çelik, özellikle, ABD ve Avrupa’da homologasyon ve kalite sorunları yaşayan Çinlilerin yakın takibine girdiklerini belirtti.

Çelik, “Çin’in en büyük üreticilerinden bir tanesi bizimle söz konusu pazarlara girebilmek için ilgileniyor. Bizden 50 kat büyük bir firma, ama bizim tecrübemizden faydalanmak istiyor. Henüz kesinleşen bir şey yok, fakat görüştüğümüzü söyleyebilirim” yorumunu yaptı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.