Temsa satılıyor mu? İşte yanıtı...

Temsa satılıyor mu? İşte yanıtı...

TEMSA’NIN ZOR BİR YAPILANMA SÜRECİ GEÇİRDİĞİNİ BELİRTEN SABANCI SANAYİ GRUP BAŞKANI MEHMET PEKARUN, SÜRECİN TAMAMLANDIĞINI VE 2 YILDIR KÂR EDEN...

Temsa satılıyor mu? İşte yanıtı...TEMSA’NIN ZOR BİR YAPILANMA SÜRECİ GEÇİRDİĞİNİ BELİRTEN SABANCI SANAYİ GRUP BAŞKANI MEHMET PEKARUN, SÜRECİN TAMAMLANDIĞINI VE 2 YILDIR KÂR EDEN TEMSA’NIN SATILMAYACAĞINI SÖYLEDİ.

Sabancı Holding’in otobüs ve midibüs segmentlerinde üretim ve ihracat yapan bağlı ortaklığı Temsa’nın satılacağına ilişkin söylentileri gündeme gelmişti.

Konuya açıklık getiren Sabancı Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, şirketin zor bir yapılanma süreci geçirdiğini ancak bunun tamamlandığını ve satışın söz konusu olmadığını söyledi. Otobüs pazarındaki daralmaya rağmen Temsa’nın son 2 yıldır kâr ederek büyüdüğünü belirten Pekarun, bünyesinde Kordsa, Brisa, Yünsa ve Temsa’yı barındıran Sabancı Sanayi Grubu’nun 2014’ü 420 milyon lira yatırım yaparak kapattığını kaydetti. Grup 2015’te de yatırımlarına hız kesmeden devam etmeyi ve özellikle ileri teknoloji yatırımlarını artırarak 460 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor. Sabancı Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, bu yıl Brisa’nın yeni fabrika ve Kordsa’nın kompozit üretimi yatırımları olacağını belirterek, ‘‘Teknoloji ve innovatif çözümleri hem mevcut işlerde verimliliği artırmak hem de yüksek katma değerli yeni iş modelleri geliştirmek için kullanarak büyümemizi sürdüreceğiz.” dedi. 2014’te sanayi grubu olarak cirolarını yüzde 15, kârlarını ise yüzde 40 artırdıklarını kaydeden Pekarun, “Geçtiğimiz yıl 5,2 milyar lira olarak gerçekleşen ciromuzun bu yıl 6 milyar lirayı geçeceğini öngörüyoruz. 10 bin 200 olan çalışan sayımızı da 10 bin 700’ün üzerine çıkartacağız.” şeklinde konuştu.

Hükümetin açıklamaya hazırlandığı sanayi teşvik paketini ve kullanılan dönüşüm ifadesini önemli bulduğunu söyleyen Pekarun, “Türkiye’nin şartları sanayi için acilen bir dönüşüm yapılmasını gerektiriyor. Sektörlerin uzun vadeli planlar yapabilmesi lazım. Teşvikler sanayinin daha verimli olmasına, katma değer üretmesine yarayacak kalemler içermeli. Vergi teşvikleri, sosyal güvenlik teşvikleri olmasını ümit ediyoruz. Global piyasada rekabet eden Türk şirketlerini özendirecek, daha rekabetçi kılacak yatırım teşvikleri bekliyoruz.’’ diyerek, sanayi teşvikleriyle ilgili beklentilerini sıraladı.

ALİ DEMİRHİSAR – ZAMAN

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.