Temsa çalışanlarından Kıyafet Değişim Şenliği

Temsa çalışanlarından Kıyafet Değişim Şenliği

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile TEMSA’da çalışan Sabancı Gönüllülerinin işbirliğiyle Yeşiloba Yerleşkesinde “Kıyafet Değişim Şenliği-Paylaşıyoruz” projesi yapıldı.

Adana BTÜ Biyomühendislik Bölümünden Arş. Gör. Seda Ceylan,  Arş. Gör. Yağmur Atakav ve Sabancı gönüllüleri ekip liderlerinden Burcu Alatepeli’nin önderlik yaptığı projeye MUDO Mağzaları Bölge Müdürü Renan Yonat stant kurulumunda ve eşyaların sergilenmesinde danışmanlık desteği verdi. Proje aynı zamanda, Adana Temsa çalışanlarının oluşturduğu ekip ile gerçekleştirilen Sabancı Gönüllüleri Programı kapsamındaki ilk proje faaliyeti olma özelliği taşıyor.

Proje ile kullanılmayan yazlık-kışlık kıyafetler, ayakkabılar, çanta, atkı, bere gibi eşyalar toplandı. Projeden Üniversitedeki öğrenciler, personel ve çevredeki vatandaşlar yararlandı. Kalan eşyalar ise yardım amaçlı ilgili yerlere iletilmek üzere toplanıldı.

“Sen de Bir İz Bırak” sloganıyla Biyomühendislik Bölümü öğrencilerinin başlattığı projeye diğer bölümden öğrenciler de destek oldu. Gönüllü öğrenciler “damlaya damlaya göl olur, biz buna inandık ve projemizi gerçekleştirdik. Böylece elbise dolaplarımız da ferahlamış oldu” diyerek esprili bir dille projeyi anlattılar.

Düzenlenen değişim günlerinde, toplanan kıyafetler ve eşyalar takas edilerek ya da sembolik bir ücret karşılığı sahiplerine ulaştı. Projeyi gerçekleştiren Adana BTÜ ve Sabancı Gönüllüleri ekip üyeleri bu tür sosyal sorumluluk projelerinin örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, bu tür projelerin sürekli haline gelmesi için iki kurum işbirliğinde çalışmaların başlatılacağını söyledi.

temsa-kiyafet-degisim-senligi.jpgtemsa-kiyafet-degisim-senligi-1.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.