Teknoloji zor şartlarda da kullanılacak

Teknoloji zor şartlarda da kullanılacak

Fiziksel koşullar demiryolu, enerji, perakende, otomotiv, lojistik ve sağlık gibi sektörlerde saha çalışanları için teknoloji kullanımını ve çalışma...

Fiziksel koşullar demiryolu, enerji, perakende, otomotiv, lojistik ve sağlık gibi sektörlerde saha çalışanları için teknoloji kullanımını ve çalışma düzenini aksatabiliyor.

Japon teknoloji şirketi Panasonic geliştirdiği Toughpad FZ-M1 7 inç tablet ile işçilerin yağmur, toz, kir, sıcaklık, yüksekten düşme gibi zorlu şartlardan etkilenmeden çalışmalarını sağlayacak.

Panasonic Türkiye Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya geliştirdikleri tablet hakkında, “Türkiye’nin ekonomik hedeflerine yön veren ve her geçen gün büyüme kaydeden demiryolu, enerji ve perakende gibi stratejik sektörler var. Böylesine stratejik sektörlerde çalışan profesyonellerin dijital çağın tüm nimetlerinden yararlanması gerekir. Tüm bu sektörlerde bilgi paylaşımının artık anlık olması gerekiyor. Çalışanların bilgi paylaşırken iş sürekliliği açısından hayati öneme sahip faaliyetlerden geri kalmamaları ve içinde bulundukları şartların çalışmalarına yansımaması büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı. Fiziki şartların çalışanların işlerini engellememesi gerektiğini belirten Ortakaya, “Panasonic Toughpad FZ-M1, tek elle kullanıma yatkınlığı, düşmelere, suya, toza ve sıcaklığa direnciyle bir tablette bir arada bulunmasına alışkın olmadığımız bağlantı seçenekleri ile kesintisiz çalışma ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ürün.” dedi. Panasonic Avrupa Bölgesi Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Jonathan Tucker ise tablet için, zorlu fiziksel şartlarda mobil çalışanların yardımcısı olarak tasarlandığını belirtti. Tucker, “Polislere devriye esnasında hızlı ve basit bir kullanım sunmaktan, perakende sektöründe yerinde sipariş almaya kadar farklı işlevleri yerine getiren ürün, hem Avrupa’da hem Türkiye’de kullanılıyor.” açıklamasını yaptı. En ince ve en hafif dayanıklı tablet olma özelliğini taşıyan cihaz, Nisan 2014’ten itibaren 2 bin 99 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

ZAMAN

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.