Tekne akını

Tekne akını

7 Ekim’e kadar açık kalacak ‘Uluslararası İstanbul Boat Show’un ilk gününde değeri 29 milyon Euro’yu bulan 22 tekne satıldı. İlk günün hafta...

7 Ekim’e kadar açık kalacak ‘Uluslararası İstanbul Boat Show’un ilk gününde değeri 29 milyon Euro’yu bulan 22 tekne satıldı. İlk günün hafta sonuna denk gelmesi ve güzel hava 3 bin tekne tutkununun fuara akın etmesini sağladı. NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Boat Show’un açıldığı ilk gün değeri 29 milyon Euro’yu bulan 22 tekne satıldı. Cumartesi günü kapılarını açan fuarda ilk gün 3 tane 4 milyon Euro, bir tane 5 milyon Euro, bir tane 1 milyon 200 bin Euro, 3 tane 1 milyon Euro değerinde mega yat, motor yat, yelkenli ve katamaran satışı gerçekleşti. Bunun yanı sıra fiyatları 30 bin dolar ile 600 bin dolar arasında değişen 12 adet sürat teknesi, yelkenli ve motor yatı satışı yapıldı. Tekneleri satın alanlar arasında Dubai, Suriye, Bulgaristan ve Azerbaycan’dan iş adamları da var.

İLK GÜN 3 BİN KİŞİ GEZDİ

Değeri toplam 1.2 milyar TL’yi bulan yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran, sürat teknelerinin sergilendiği  Uluslararası İstanbul Boat Show, Marinturk İstanbul City Port-Pendik’te gerçekleştiriliyor. 7 Ekim’e kadar açık kalacak fuarda, 280 adet yerli ve yabancı tekne sergileniyor. İstanbul Boat Show, yurt içi ve yurt dışından tekne sahibi olmak isteyenlere deniz üstünde test etme ve satış yapma olanağı tanıdığı için hızlı satışa imkan tanıyor. Bu sayede, fuarda çok sayıda teknenin satışı da gerçekleşmiş oldu. Fuarın açıldığı ilk 3 saatte 9 tekne satışı yapılırken, fuarı ilk gün 3 bin kişi ziyaret etti. Günün sonunda ise toplam değeri 29 milyon 600 bin Euro’yu bulan 22 tekne yeni sahiplerini buldu.

600 MARKA TEMSİL EDİLİYOR

Mega yat üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’nin 2013 yılı hedefinde üretimde yüzde 80 artış bulunuyor. NTSR Fuarcılık Fuarlar Grup Direktörü Esin Aslıhan, fuarda denizcilik ve yatçılık sektörünün üretici ve ithalatçı konumundaki en önemli firmalarının, sivil toplum örgütlerinin ürün, hizmet ve projeleri ile yer aldıklarını belirtti. Aslıhan, “Boat Show’da 200’ün üzerinde firma ile 600’e yakın yerli ve yabancı marka temsil ediliyor. Her yıl, fuarı 60 binin üzerinde ziyaretçi izliyor” diye konuştu.

DENİZDE DENENDİ

Tekne ve yat tutkunlarına beğendikleri modelleri deniz üstünde test etme imkanı veren İstanbul American Express Boat Show’da ziyaretçiler ve tekne sahibi olmak isteyenler, artık sadece kamaraları gezmek ya da broşürleri okumak zorunda kalmıyor. Tekne tutkunları, beğendikleri modellerin sudaki gerçek performansını görerek sağlıklı kararlar verebiliyor. Kapalı alanlarda sergilenemeyen büyük tekne ve mega yatların rahatça sergilenebildiği İstanbul American Express Boat Show Fuarı,  teknelerin karaya çıkarılması, nakliyesi ve stand alanına yerleştirilmesi gibi maliyet ve zaman kayıplarını da ortadan kaldırıyor.

RAKAMLARLA İSTANBUL BOAT SHOW

· 2011 yılında 54 bin 786 kişinin ziyaret ettiği fuarda boyları 3 metre ile 58 metre arasında değişen 250’den fazla tekne denizde sergilendi.

· Bu yıl ise fuarı 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

· 150 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, boyları 3 metre ile 55 metre arasında değişen tekneler sergileniyor.

· 280 teknenin bulunduğu fuarda 650’nin üzerinde marka yer alıyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.