Tedarikçiler İran’ı gözüne kestirdi

Tedarikçiler İran’ı gözüne kestirdi

2 milyonluk araç pazarının olduğu İran’la yakınlaşmak gerektiğini belirten TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, “ İran yan sanayi anlamında çok büyük bir potansiyele sahip. Kültürel yakınlığımızı iyi kullanmamız gerekiyor” dedi.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, yeni yılın ilk toplantısında basın mensuplarıyla TAYSAD'ın layık görüldüğü “Silver Lable” sertifikasını paylaşarak, tedarik sanayisinin 2016 yılı hedeflerini, sektörel öngörülerini ve ambargonun ardından hareketlenmeye başlayan alternatif İran pazarını değerlendirdi.

2016 PLANI HAZIR

TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu, “2016'da toplam araç üretiminin yaklaşık 1,4 milyon, pazarın 900-950 bin adet seviyesinde, ihracatın ise 23 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor. Öte yandan Uluslararası Para Fonu IMF, geçtiğimiz gün 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 3,6'ya çekti. Türkiye için büyüme oranları ise, son açıklanan 2016-2018 dönemi OVP'ye göre 2016 yılı için yüzde 4,5 ve 2017 için yüzde 5 olarak öngörülüyor” dedi.

TAYSAD'A KALİTEDE MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

Tedarik sanayinin değerini arttırmaya yönelik marka algısıyla hareket eden TAYSAD, uluslararası The European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) tarafından mükemmellik ödülüne layık görüldü.

ACEM PAZARI 60 MİLYAR DOLAR

Ambargonun kalkmasının ardından İran'ın pek çok ülke için cazip bir pazar olduğunu söyleyen Mehmet Dudaroğlu, ülkenin potansiyeline dikkat çekti. Tahran'da nüfusun yarısından fazlasının Türkçe konuştuğuna dikkati çeken Dudaroğlu, bunun bir avantaj olduğunu kaydetti. TAYSAT Başkanı Mehmet Dudaroğlu, 2014 yılı rakamlarına bakıldığında İran'ın 60 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirdiğini ve dünya araç üretiminde 18. sırada yer aldığını söyledi. Dudaroğlu, dolayısıyla hızla gelişerek büyüyecek bu pazarda diğer büyük üreticiler gibi hızla yer alınması gerektiğini vurguladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.