Sürücüsüz otomobiller için akıllı şehir yapılıyor

Sürücüsüz otomobiller için akıllı şehir yapılıyor

Güney Kore sürücüsüz otomobil testlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 88 dönüm araziye yayılan bir şehir inşa ediyor. Söz konusu tesiste sürücüsüz otomobillerin karşılaşabileceği her engel ve senaryoya yer verilecek.

Sürücüsüz otomobiller başlı başına otomotiv endüstrisini değil, şehirleri de değiştiriyor. Ancak bu tür şehirleri oluştururken en önemli şey standartlar. Her tabelanın, her çizginin, her kaldırımın, her trafik ışığının ve yönlendirmenin standart olması gerekiyor. Bu standardı bozarsanız, sürücüsüz otomobillerin başınıza bela olacağı kesin. O yüzden akıllı şehirlerde sürücüsüz otomobilin hareket kabiliyetini standart akıllı işaretler, 5G iletişim altyapısı ve kurallar belirleyecek. Bunun en güzel örneğini otomobil ve teknoloji markalarıyla dünya ligine giren Güney Kore akıllı şehir konseptiyle ortaya koyuyor.

88 dönüm arazide kuruluyor

Güney Kore sürücüsüz otomobil testlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 88 dönüm araziye yayılan bir tesis inşa ediyor. Söz konusu tesiste sürücüsüz otomobillerin karşılaşabileceği her engel ve senaryoya yer verilecek. Geniş yollar, otobüs şeritleri ve park alanları barındıran tesis, türünün en büyük örneği olacak. Hâli hazırda dünyanın en büyük otomobil test tesisi olma özelliğini taşıyan ve ABD'nin Michigan şehrinde bulunan Mcity, 32 dönüm genişliğinde bir araziyi kaplıyor. Şirketlerin sürücüsüz otomobil teknolojilerini sürekli olarak test etmelerini amaçlayan Güney Kore, böylelikle araçların trafiğe açık yollarda testi için gerekli olan zahmetli izin süreçlerini de kısaltmayı planlıyor. Güney Kore, dünyanın önemli otomotiv markalarına ev sahipliği yapıyor. Ancak sürücüsüz otomobil testleri konusunda diğer ülkelerin biraz gerisinde kalmış durumda. Buna rağmen, ülke 2020 itibarıyla üçüncü seviye sürücüsüz otomobiller üretmeyi hedefliyor.

Test merkezi Ekimde hizmete açılacak

Güney Kore sürücüsüz otomobil testlerini gerçekleştireceği yeni tesisine K-City adını verecek. Gerçek bir şehir görünümünde olacak K-City'nin otoyol kısmı önümüzdeki ekim ayı itibarıyla hizmet vermeye başlayacak. Tesisin geri kalanı ise 2018'in ortası itibarıyla aktif hâle gelecek. K-City'nin planlanandan daha erken açılması, sürücüsüz otomobil teknolojisinin hem şirketler hem de ülkeler için ne kadar önem kazandığını gösteriyor.

Sabah

LOJİPORT

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.