Suriye'ye 10 yardım TIR'ı gönderildi

Suriye'ye 10 yardım TIR'ı gönderildi

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları tarafından Suriyeliler için toplanan 10 yardım TIR'ı uğurlandı.

17488Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna bağlı sivil toplum kuruluşları, içerisinde su ve gıda malzemelerinin bulunduğu 10 TIR'lık yardım malzemesini Suriye'ye gönderdiler.

Yardım malzemelerini taşıyan TIR'ların uğurlanması için Akçakale Yolu üzerinde bulunan Şanlıurfa İnsani Yardım Lojistik Deposu'nda program düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "10 TIR'ımızı inşallah mağdur kardeşlerimizin, muhacir kardeşlerimizin sofralarına bereket, gönüllerine sevinç olsun diye biraz sonra dualar eşliğinde yola çıkaracağız. Dostluğun, kardeşliğin hâkim olduğu bu coğrafyada gerek ilimizde misafir olan kardeşlerimize gerek sınır ötesindekilere yardım gönderiyoruz. Bugünkülerle birlikte 426 TIR'ımızı yola çıkaracağız. Yine ilimizin sınırları içerisinde kardeşlerimize şu ana kadar bin 269 TIR ulaştırdık. Büyükşehir belediyemizin himayesinde açmış olduğumuz giyim mağazasında 13 bin yetim ve öksüz çocuk olmak üzere 192 bin ferdi giydirdik. Yine bunun yanında doğudaki illerimizde terör mağduru kardeşlerimize de 18 TIR yardım gönderdik ve bu yardımlarımız devam ediyor." dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Abdullah Erin, ümmet olarak büyük bir imtihanla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Erin, "Çok değerli kardeşlerim! Bölge ve ümmet olarak büyük bir imtihan ve sınama ile karşı karşıya kaldığımız çok açık. Bu imtihan ya Rabbimizin istediği gibi başarıyla geçecek, hem dünyamızı hem de ahiretimizi kurtarmış olacağız ya da diğer alternatifi var, daha fazla alternatif yok. Sınıfta kalacağız. Genel olarak değerlendirdiğimizde biz Müslümanların bu sınavı çok iyi vermediğimizi buradan ifade etmek istiyorum, bunun istisnaları var." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan duadan sonra yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar Suriye'ye uğurlandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.