Stellantis CEO'su: Tofaş ile başka planlarımız var

Stellantis CEO'su: Tofaş ile başka planlarımız var

Doblo'nun üretimini alan Otomotiv Şirketi Stellantis CEO'su Carlos Tavares, Doblo üretiminin İspanya'ya alınmasıyla ilgili konuştu. Tavares ayrıca, netleşmemiş olsa da TOFAŞ ile ilgili başka projelerin de olduğunu açıkladı.

Autoticari.com'un haberine göre,Avrupa'da orta van segmentinde hidrojen yakıt hücreli modellerinin tanıtımında Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü (IVOTY) jüri üyeleriyle hibrid bir toplantıyla bir araya gelen Stellantis CEO'su Carlos Tavares, önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya'da Stellantis Grubu'nun önemli geliştirme merkezlerinden Rüsselsheim'daki tesislerinde 9 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda Tavares, hidrojen teknolojisine bir yerden başlanması gerektiğini ve adım attıklarını kaydetti.

Türkiye gündemine damgasını vuran Doblo üretiminin Bursa'dan İspanya'ya Stellantis Grubu'nun kompakt van segmentinin diğer modellerinin (Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Opel Combo, Vauxhall Combo) üretildiği Vigo fabrikasına kaydırılmasıyla ilgili açıklama yapan Tavares, sürdürülebilirliğe vurgu yaptı. Karlılığı sürdürülebilirliğin anahtarı olarak gördüğünü aktaran Tavares, üretimde hacim sağlamanın bu işin sırrı olduğunu sözlerine ekleyerek Doblo'nun ortak platforma geçmesinin de bu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini açıkladı.

''TOFAŞ'LA BAŞKA PLANLARIMIZ OLACAK''

Tavares, planları henüz netleştirmemiş olsa da Doblo üretimindeki ortakları olan TOFAŞ'la başka planları olduğunu da sözlerine ekledi.

Tavares, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise Stellantis'in etik duruşuna dikkat çekerek Stellantis markalarının bu konuma gelmesinde katkıda bulunmuş herkesle beraber olmaya devam edeceklerinin de özellikle altını çizdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.