SolonPort, başarısını yabancı limanlarda taçlandırıyor

SolonPort, başarısını yabancı limanlarda taçlandırıyor

Kullanıcılarının, zamandan ve işgücünden tasarruf etmesini sağlayan SolonPort, bu konudaki başarısını yurtdışına da taşıdı.

15 yıllık bir bilgi birikimi ve sektörel know-how’ın birleşimiyle ortaya çıkan SolonPort Liman Otomasyonu Yazılımı, Türkiye’nin önemli liman noktalarındaki yerini çoktan almış durumda. Limanların temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan sistem, modüler yapısı sayesinde bir limandaki tüm birimlerini karşılayabilecek şekilde tasarlanmış. Sistemin, Türk menşeili en gelişmiş yazılım olduğunun altını çizen Solon Bilgisayar Yazılım Hizmetleri A.Ş. Genel Koordinatörü Yelda Okşak, “Sistemin tasarımında, sektörel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir yapının yanı sıra teknolojik bileşenler, operasyonel süreç, güvenlik, müşteri istekleri, güvenli bilgi paylaşımı gibi detaylara da yer verilmiştir. Ayrıca, günümüz teknolojisinin vaz geçilmezlerinden olan internet tabanlı mobil uygulamalarla da, SolonPort Liman Otomasyonu daha da işlevsel ve uzaktan da kontrol edilebilir, yönetilebilir hale getirilmiştir. Kısacası, SolonPort Liman Otomasyonu’nun ana yapısı sektörel bilgi,  oprasyonel süreç, teknoloji kullanımı ve kullanıcı dostu özelliklerine dayandırılabilir” diye konuştu.

solonport-4.jpg

KULLANICISINA VE LİMAN MÜŞTERİLERİNE YÖN VEREN UYGULAMA
Günümüzde hemen hemen hiçbir işletmenin bilgisayar desteği olmadan faaliyetlerini yürütemeyecek bir noktaya geldiğini kaydeden Okşak, bunun nedeninin, şirketlerin geçmişe göre artık daha çok iş üreterek faaliyetleri sürdürme gereksinimi olduğunu söyledi. “Limancılık, genel olarak bakıldığında hizmet sektörü olarak, değerlendirilmekle beraber bu faaliyet içinde yer alan tüm birimlerin, bunlar bir vinçten başlayarak acenteye, puantörden SSG’ lere,  yöneticilere kadar her birimin uyum içinde olması gereken bir yapıda” diyen Okşak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Limancılığın doğasında, büyük yatırım gerektirmesinden dolayı maliyetler hizmet birimlerinin çeşitliliği, planlama gibi birçok parametre sektörün en zorlu noktalarıdır. SolonPort Liman Otomasyonu, limancılık hizmetlerinin hızlı verimli, güvenli ve karlı şekilde verilmesi için hem kullanıcılarına hem yöneticilerine, hem de müşterilerine yön veriyor. Liman sisteminin içerisinde yer alan her ünite, farklı farklı bilgilerle kendi işlerini en hızlı ve en doğru biçimde yürütebiliyor. Operasyon birimleri, tahakkuk birimi yöneticileri, acenteler ve hatta gümrük birimleri dahi sistemin üretmiş olduğu verileri kullanarak işlerini en doğru ve güvenli bir biçimde yapabiliyor.”

solonport-1.jpg

LİMANLARDAKİ TÜM OPERASYONLARI YÖNETEBİLİRİZ
SolonPort Liman Otomasyonu’nun, operasyonel süreçlerde uzun zamandan beri geliştirilmesinden dolayı, birçok liman için olası tüm süreçler için hazır olduğunu anlatan Okşak, limancılığı kapsayan tüm operasyonları yönetmeye talip olduklarını dile getiri. Okşak, SolonPort’un faydalarını şu şekilde anlattı: “Günümüzün getirdiği hız ve teknolojik argümanlarla, daha hızlı ve doğru karar vermeye yönelik çalışmalar SolonPort Liman Otomasyonu içinde kullanıcılarına sunulmuştur. Bunlar sistemin süreçleri içinde oluşan tüm bilgilerinin kolay anlaşılabilecek, hızlı yorumlanabilecek, karar alma gereksinimleri içerisinde dashboard ekranlarında bir araya getiriliyor. Bu ekranlarda gerekli olan tüm bilgiler, istatistikler, grafiklerle ve tablolarla ve daha görsel olarak ifade ediliyor.  Performansa, maliyete, gelirlere ilişkin veriler geçmişin verileriyle, geleceğe yön vermemizi sağlayacak şekilde yönetim birimlerine anlık veriler sunuyoruz.”

solonport-2.jpg

YURTDIŞINDAKİ İLK ADRES ARNAVUTLUK OLDU
SolonPort Liman Otomasyonu projesinin, sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığına dikkat çeken Okşak, sistemin artık yurtdışında da kullanılmaya başlandığının müjdesini verdi. 2015 yılında başlatılan yurt dışı tanıtım faaliyetlerinin ilk meyvesini Arnavutluk’ta verdiğini kaydeden Okşak, “Sistemimiz, Arnavutluk’un en büyük limanı olan Durres Container Terminal SH.A da kullanılmaya başlandı.

Tamamen yerli kaynaklarla üretilen SolonPort gibi teknolojik bir projenin, yurtdışında da ilgili görüyor olması hem firmamız açısından bir övünç kaynağı, hem de ülke ekonomisi bakımından önemli bir adım olmuştur. Bir Türk markası olarak; 2015’in devamında da farklı ülkelerden olumlu geri dönüşler olacağına dair beklentilerimiz de var” ifadelerini kullandı.

solonport-3.jpg

LİMANCILIKTA EN KRİTİK NOKTA ZAMANDIR
İyi bir otomasyon sistemi olan limanların; daha hızlı iş üreterek ve daha güvenli hizmet sunarak daha karlı işletmeler haline gelebileceğinin altını çizen Yelda Okşak, “Limancılık sektörünün en kritik noktası zamandır” dedi. Okşak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kritik nokta ancak, birbiriyle bütünleşik bir yapı içerişinde otomasyon ve onu yöneten ekiple beraber efektif bir şekilde çözülebilir. SolonPort kullanıcıları, öncelikle kullanıcı dostu ekranlarda işlerini yaparak, işlerinin gerektirdiği bilgi ve paylaşımlara hızlı bir şekilde ulaşabilir. SolonPort kullanan limanlardaki yöneticiler, karar alma konusunda her türlü grafik tablo ve analizlere 7/24 ve diledikleri her yerden erişebilir. SolonPort kullanan limanların müşterileri, en kaliteli ve hızlı hizmeti almak için tüm SolonPort olanaklarından faydalanabilir. Tüm bu özellikler limanın ekosistemine zaman tasarrufu, düşük maliyet, yüksek kalite ve karlılık olarak yansıyor. Hedefimiz; ulaşılabilir, paylaşılabilir, geliştirilebilir, yönetilebilir, sürdürelebilir projelere imza atmak.”

solonport-5.jpg

UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
Yelda Okşak, satış sonrası hizmetler konusunda da maksimum kalitede hizmet verdiklerini söyledi. Satış sonrası 7/24 destek dışında farklı çalışma modelleriyle müşterilerinin geliştirme ihtiyaçlarına yönelik tüm opsiyonları dikkate alan çözümler üretebildiklerini belirten Okşak, “Solon Support sistemimizle, kullanıcılarımız sistem üzerinde talep oluşturup, talep süreçlerini 7/24 takip edip izleyebiliyoruz. Tüm bunların dışında, müşteri ilişkilerimizi sadece teknolojik platformlarda sürdürmeyerek, periyodik aralıklarla değerlendirme çalışmaları, sistemin daha verimli kullanımına ilişkin analizler ve değerlendirmeler gibi hizmetlerimizle de müşterilerimizle uyum içerisinde ve daha yakın ilişkilerle çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Burak GÜNER - Marin&Port
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum