Solaris'in lastik basınçları Continental takibinde

Solaris'in lastik basınçları Continental takibinde

Polonyalı otobüs imalatçısı Solaris’in otobüsleri artık fabrikadan Continental’in lastik içi basıncı ve sıcaklığının gerçek zamanlı ölçümünü sağlayan ContiPressureCheck (Lastik Basıncı İzleme Sistemi) ile çıkıyor.

Continental’in lastik basıncı izleme sistemi ContiPressureCheck Polonyalı otobüs üreticisi Solaris tarafından orijinal ekipman olarak onaylanarak kullanılmaya başlandı. Önde gelen şehir içi / şehirler arası otobüs ve troleybüs üreticilerinden biri olan firmanın araçları fabrikadan ContiPressureCheck ile çıkacak. Yakıt tüketim verimliliğine ve lastik yönetimine destek olarak filo operasyon maliyetlerini düşüren ContiPressureCheck aynı zamanda lastik içine yerleştirilen sensörler yardımıyla lastik içi basıncı ve sıcaklığının gerçek zamanlı ölçümünü sağlıyor.

hartwig-kuehn.jpgContiPressureCheck Satış Müdürü Hartwig Kühn,Dünyaca tanınmış bu otobüs üreticisinin ContiPressureCheck ile ilgili aldığı kararın, yolcuların konforunu ve güvenliğini artırmak için lastiklerin çalışma kalitesini ve durumunu kontrol etmek isteyen otobüs firmaları açısından sistemimizin ideal bir çözüm olduğunu teyit ediyor” dedi. Solaris, ContiPressureCheck sistemini orijinal ekipmana ilave olarak opsiyonel olarak da sunuyor. Bu sayede markanın tüm otobüs serileri Continental lastik basıncı izleme sistemi ile üretilebilecek. Bu ayın başından itibaren Solaris, Krakow merkezli bir müşterisine ContiPressureCheck ile donatılmış 60 adetlik ilk parti şehir içi otobüsleri teslim etmeye şimdiden başladı.

ContiPressureCheck nasıl işliyor?

Lastik içerisine takılı sensörler aracılığıyla lastik ile ilgili basınç ve sıcaklık dâhil tüm verilerin sürekli olarak sürücü kabinine gönderildiği sistemde, lastik basıncı doğru değerlerden saptığında sürücüyü uyarıyor. Bu aşamadan sonra ölçümlerden yola çıkılarak lastik hava basıncı normal seviyesine ayarlanıyor. Böylece sistem bir yandan yakıt tüketimini ve lastik aşınmasını azaltıyor, diğer yandan kilometre performansını artırmaya yardımcı oluyor. Bu şekilde otobüslerin verimliliği artarken, daha düşük CO2 emisyonu ve daha uzun lastik ömrü sayesinde operasyon giderlerini ve çevreye verilen zararları azaltıyor. Ayrıca lastik sürekli olarak hava basıncı takibi yaptığı için ContiPressureCheck yolcu güvenliğine önemli katkıda bulunuyor.

ContiPressureCheck montajı hızlı ve basit olup gelecekteki lastik değişimlerinde de uygulanabiliyor. Çeşitli telematik sistemlerle uyumlu olması nedeniyle lastik basıncı ve sıcaklığına dair verileri entegre bir ekranda veya telematik ağda görülmesini sağlayan ContiPressureCheck, toplanan verileri harici bir cihaza indirerek filo genelinde lastik yönetimini basit ve kompakt bir düzeye indiriyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.