Socar Marine, ilk LNG yakıt ikmalini gerçekleştirdi

Socar Marine, ilk LNG yakıt ikmalini gerçekleştirdi

Dünyanın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Azerbaycan devlet petrol şirketi Socar’ın deniz yakıtları pazarında aktif olarak faaliyet gösteren markası Socar Marine, gemiye ilk LNG yakıt ikmalini gerçekleştirdi.

Tuzla Sedef tersanesinde yeni inşa edilen araç taşıyıcı geminin ilk LNG yakıt ikmalini yapan Socar Marine, LNG dağıtımının denizcilik pazarında da geliştirilmesi konusunda faaliyetlerine hızla devam ediyor. 

Gemilerden salınan zararlı kükürt ve azot oranlarının ECA bölgelerinde binde 1'e ve küresel olarak da binde 5'e indirilmesini öngören çevre kuralları, gemi inşacılarını ve aynı zamanda gemi sahiplerini, gemi baca emisyon oranlarını düşürecek ve aynı zamanda işletme maliyetlerini arttırmadan koruyacak yeni teknoloji arayışlarına yöneltiyor. Bu sorunun çözümünde sıfır kükürt oranı ile LNG’nin gemi yakıtı olarak kullanılması ön plana çıkarıyor.

Türk Deniz yakıtları pazarını geliştirmeyi ve bölgeyi dünya deniz yakıtları pazarında daha da önemli konuma getirmeyi misyon edinen Socar Marine, tüm Dünyanın hassasiyetle takip ettiği kükürt limitlerinin düşürülmesi, baca gazı emisyonlarının azaltılması ve dolayısıyla çevrenin korunumu kapsamında ürün çeşitliliğini ve hizmet alanlarını geliştirmeye hız veriyor.

Ana makine yakıtı olarak LNG ile çalışacak olan yeni inşa gemilerin Dünya denizlerinde talebi her geçen gün artış gösteriyor. Bu kapsamda Socar Marine, LNG ürününün deniz yakıtı olarak satışının gerçekleştirilmesi konusunda her türlü altyapısını hazır hale getirmiş ve hizmet vermeye başladı. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.