SkyTran Yeni Ulaşım Yolu Olabilir

SkyTran Yeni Ulaşım Yolu Olabilir

Yoğun trafikte sıkışıp kalmak yerine üzerinden uçup gidebilmeyi herkes hayal eder ve bu hayal sonunda SkyTran ile gerçek olacak gibi gözüküyor.

Kendi kendine giden monoraylı küçük podlar tasarlayan SkyTran yerden 6 metre yükseklikte ve 230 kilometre hızla ulaşım sağlamayı planlıyor. Bu sayede araba ile 2 saat sürecek yolculuk 10 dakikalık bir süreye düşmüş olacak.

İlk SkyTran projesi 2020 yılında Nijerya’nın Lagos şehrinde hayata geçecek. Şirket ayrıca yerel geliştirici Miral ile işbirliği yaparak Abu Dhabi’nin Yas adasında deneme merkezi oluşturacak. Ancak henüz kesinleşmiş bir proje bitiş tarihi yok. Şirketin CEO’su Jerry Sanders bu alanın arasında yer alacak olan merkezlerden bir tanesi de Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı. Havalimanı gibi ulaşımın çok önemli olduğu merkezlerde bu gibi ulaşım seçeneklerinin bir çok problemi halledeceği ön görülüyor.

SkyTran tarafından yapılan açıklamaya göre her bir buçuk kilometrelik mesafenin maliyeti 13 milyon dolar. Ancak aynı mesafede metro çalışması yaklaşık olarak 160 milyon dolara mal oluyor. Normal toplu taşıma araçları gibi bu sisteminde istasyonları bulunacak. Sanders ücretin ise metro kullanımından çok az daha pahalı olacağını düşündüklerini açıkladı. Podlar yolcuyu otomatik olarak götürecek eğer bir pod istasyona girmek isterse yan tarafta yer alan raya geçecek ve böylelikle arkasındakini bekletmemiş olacak. Bu da trafiğin hiç durmadığı bir sistem demek oluyor.

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.