Şişme botlar 2016'da da moda olacak

Şişme botlar 2016'da da moda olacak

2016 yılının yükselen trendi kısa sürede uzun mesafeleri kat edebilen lüks şişme botlar olurken, mavi yolculukların eşsiz seyir keyfinin tadını çıkaranlar ve kimsenin giremediği sularda demirlemeyi sevenlerin katamaran tercihi devam ediyor.

Türkiye’de deniz üzerinde yapılan tek marin fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show, 6-11 Ekim tarihlerinde 2016 yılının trendi lüks tekneleri, Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta deniz tutkunları için görücüye çıkarıyor.

2016 yılı yatçılık sektörünün yeni trendi ve gözdesi gezi amaçlı motoryatların yerini almaya aday şişme botlar. Hafif yapıları ile yüksek süratlere kolayca erişebilen şişme botlar, uzun mesafeleri kısa sürelerde katetmek için bire bir. Son derece kısa su kesimleri sayesinde girilmesi zor sığ suları keşfetmek, yine şişme botlar sayesinde oldukça kolay. Genellikle yatların servis botu olarak tercih edilen şişme botlar, 3 buçuk metreden 8 metreye kadar boy uzunluklarıyla piyasada ‘servis botu’ amacı haricinde de sıklıkla kullanılıyor. 

Şişme botlar, lüks donanımlarıyla motoryatlara rakip oldu
Kolay manevra özellikleri sayesinde marinalarda veya tonozda bağlaması oldukça kolay olan şişme botlar, son dönemde lüks donanımları ile günlük gezi amaçlı motoryatların yerine tercih ediliyor. Elektronik enstürümanlar, açılır kapanır masa, güneşlenme minderleri ve bimini gibi aksesuarlar, şişme botları pratik bir tercih sebebi haline getirirken, 10 metrenin üzerinde tasarlanan ve içten takma motor seçenekleri bulunan daha lüks şişme botlar 60-70 knot’lara varan süratlerde seyredebiliyor. Lüks şişme botlar tuvalet, kamara ve mutfak alanları ile gezi amaçlı motoryatların giderek alternatifi halini alıyor. 

Sığ suların efendisi katamaranlar, kimsenin giremediği koylarda tatil için mahremiyet sağlıyor
Yatçılık modasında; gelişen teknoloji, beklentilerin ve hayallerin çok ötesinde konfor sağlayan kusursuz tasarımları sayesinde katamaran gövdeli gezi yelkenlilerinin yükselen trendi 2016 yılında da devam ediyor. Kısa su kesimleri sayesinde sığ sularda kolayca demirleyebilen çok gövdeli yelkenliler olan katamaranlar, mavi yolculukların eşsiz seyir keyfini çıkaranlara kimsenin giremediği koylarda mahremiyet ayrıcalığı sunarken, iki ayrı gövdeye dağılan kamara ve banyolarla tekne sahibi ve misafirleri için kişiye özel yaşam alanları yaratıyor. 42 feet uzunluğundaki bir katamaranın, 52 feet tek gövdeli yelkenlinin sahip olduğu yaşam alanına sahip olması da özellikle charter ve konaklamalı seyahatlarde katamaran yelkenlilerinin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden.

Ailecek tatil yapmayı seven Türklerin tercihi de geniş yaşam alanı sağlayan katamaranlar
Türkiye’de de aileleri ve dostları ile birlikte tatil yapmayı seven deniz tutkunlarının tercihi de genişliği, konforu, seyir keyfi ve sağladığı yakıt tasarrufu alternatifi ile katamaranlar. Ortalama bir yelkenlinin fiyatı, lüks araba fiyatı olan 100 bin Euroya karşılık geliyor. Türkiye’de yılda yaklaşık 100 bin Euro’ya karşılık gelen 50 bin lüks araba satılırken, 3 tarafı denizlerle çevrili ve 8.333 km kıyı şeridine sahip ülkemizde yelkenli satın alan yok denecek kadar az. Oysa katamaranlar yelkenli olarak kullanıldığında araba ne kadar yakıyorsa o kadar yakıt tüketiyor, ailecek yıl boyunca dilediğiniz yerde, kalabalıklara karışmak zorunda kalmadan tatil imkanı sağlıyor ve kendini ortalama 5 yılda amorti ediyor.

İstanbul Boğazı’nda tekne defilesi ile ilk kez görücüye çıkıyor
Ülkemizde denizcilik sektörünün ve kültürünün gelişmesi için 35 yıldır düzenlenen ve Türkiye’de denizde düzenlenen tek marin fuarı olma ayrıcalığına sahip Uluslararası Istanbul Boat Show, bu yıl 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta gerçekleşecek. Deniz tutkunları, 2016 yılının yükselen trendlerine dair tüm lüks ve görkemli farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları ile Uluslararası Istanbul Boat Show’da buluşacak. Ayrıca  35. yaşını kutlayan Uluslararası Istanbul Boat Show, fuarda ilk defa sergilenecek olan lansman teknelerini 2 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda ilk kez düzenleyeceği ‘Boat Show Tekne Defilesi’ ile görücüye çıkaracak. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.