Shell Türkiye Sabre Ödülleri'nde finalde

Shell Türkiye Sabre Ödülleri'nde finalde

Shell Türkiye, 2015 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlediği Shell Eco-marathon Türkiye etkinliğiyle iletişim alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen SABRE Awards’da finalist oldu.

Shell Türkiye, dünyanın en itibarli ödülleri arasında yer alan Sabre Ödülleri’nde “özel etkinlik” kategorisinde finale kaldı. Kategorisinde Türkiye’den finalist olmayı başaran tek şirket olan Shell Türkiye, 2015 yılında ilk kez Türkiye’de düzenlediği Shell Eco-marathon Türkiye etkinliği ile ödüle aday oldu. Kazananlar, 25 Mayıs’ta Berlin’de düzenlenen ödül töreninde açıklanacak.

Shell’in 30 yıldır tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeleri için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlediği “Shell Eco-marathon” yarışması, 27-28-29 Kasım 2015 tarihleri arasında ilk kez, Türkiye’den öğrencilere yönelik olarak “Shell Eco-marathon Türkiye” adıyla düzenlenmişti. Shell Türkiye’nin, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliği ile gerçekleştirdiği ilk Shell Eco-marathon Türkiye etkinliğine, Türkiye’nin dört bir tarafından 180’in üzerinde lise ve üniversite öğrencisi, okullarının desteği ile kurmuş oldukları takımlarla katılmıştı. Toplam 13 takımın mücadele ettiği yarışmada, Karadeniz Teknik Üniversitesi ekibinin 50 kuruşluk elektrikle 144 km yol kat eden aracı birinci olmuş, Gediz Üniversitesi “İnovasyon”, Ankara Üniversitesi “Tasarım”, Yıldız Teknik Üniversitesi “Emniyet”, Terakki Okulları “Takım Ruhu” ve Konya Diltaş Lisesi de “Gelecek Vaat Eden Takım” ödülünü kazanmıştı. Kazanan takımlara ödülleri, 3 Aralık’ta, TİM tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda Hollanda Prensi Maurits Van Oranje, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem tarafından verilmişti.

Shell Eco-marathon Avrupa yarışması bu yıl 30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek. 28 ülkeden 229 takımın katılacağı yarışmada Türkiye’yi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Kayseri, Konya, Eskişehir ve Kırıkkale’deki 16 üniversite ve 3 liseden toplam 21 takım temsil edecek. Türkiye, en fazla takımla temsil edilen ikinci ülke olacak.

ktu-shell.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.