Shell Eco-marathon Türkiye için geri sayım başladı

Shell Eco-marathon Türkiye için geri sayım başladı

Shell Türkiye ve TİM iş birliğiyle düzenlenen "Shell Eco-marathon Türkiye" yarışması, 27 Kasım'da başlıyor.

Shell Türkiye ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle düzenlenen "Shell Eco-marathon Türkiye" yarışması, 27 Kasım'da İstanbul'da başlayacak.

Shell'den yapılan açıklamaya göre, şirketin 30 yıldır tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeleri için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlediği Shell Eco-marathon yarışması, bu yıl ilk kez sadece Türkiye'deki öğrencilere yönelik olarak "Shell Eco-marathon Türkiye" adıyla 27-29 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir tarafından lise ve üniversite öğrencileri, okullarının desteği ile kurmuş oldukları takımlarla katılacak. Shell Eco-marathon'da olduğu gibi Shell Eco-marathon Türkiye'de de takımlar "Prototip" ve "Şehir Konsepti" adlı iki kategori altında yarışacak. Geleceğin otomobillerini yansıtan "Prototip"ler, geleceğin tasarımına sahip araçlardan oluşuyor. "Şehir Konsepti" otomobilleri ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük hayatta kullanılan otomobil modellerine benziyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, son 10 yılda Türkiye'nin farklı illerinden 120'nin üzerinde takımın ve bin 500'den fazla gencin Shell Eco-marathon'a katıldığını hatırlatarak, gençlerin katılımının kendilerine ve tüm Shell Türkiye ailesine ayrı bir heyecan ve gurur verdiğini dile getirdi. Erdem, şunları kaydetti:"Eco-marathon, aracın tasarımındaki ve imalatındaki teknik becerilerden finans kaynağı bulup bütçe yönetmeye, iletişim becerileri ve ekip çalışmasından proje yönetimine ve yol emniyeti disiplinine kadar birçok alanda gençlerimiz için çok önemli bir tecrübe. Bu yıl 18 takımımızla Shell Eco-marathon Avrupa'ya en fazla takımla katılan ülkelerden biriydik. Shell Eco-marathon'a Türkiye'de gençlerimizin büyük ilgi gösterdiğini görüyorum. Büyük bir azim ve mücadele örneği gösteren gençlerimiz için, her yıl küresel çapta düzenlenen bir etkinliği TİM'in de desteğiyle ülkemize taşımış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Takımlarımıza destek veren tüm akademisyenlere ve kurumlara teşekkür ediyorum ve tüm genç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.