"Şeytanın avukatlarını şirketlerinizden uzaklaştırın"

"Şeytanın avukatlarını şirketlerinizden uzaklaştırın"

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, şirketlerde yenilikçi düşüncelere karşı çıkan insanların olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar yeni fikirleri öldürürler. Biz bunlara şeytanın avukatı diyoruz. Bu insanları uzaklaştırın ki, düşünceleriniz hayata geçebilsin” dedi.

Türkiye’de kadın girişimciliğinin gelişmesi ve kadınların çalışma yaşamına katılımının artması için faaliyetlerine devam eden KAGİDER, gelenekselleşen Kahvaltı Toplantılarının Nisan ayı buluşmasında TAV Grubu CEO'su Sani Şener’i ağırladı. Sani Şener TAV’ın Gelişimi, Kadın ve Girişimcilik ve Kadın Çalışanlara Verilen Önemini paylaştı. Konuşmasında şirketlerde yenilikçi düşüncelere karşı çıkan insanların olduğuna dikkat çeken Sani Şener, “Bunlar gelecekteki başarısızlıkları hemen söyler ve yeni fikirleri öldürürler. Biz bunlara şeytanın avukatı diyoruz. Yenilikçi düşüncelerin katili olan bu insanları uzaklaştırın ki, düşünceleriniz hayata geçebilsin” diye konuştu.

“Meslek okullarındaki kadın yüzdesini artırmamız lazım”

Konuşmasında Türkiye’de halen kadın istihdam oranının yüzde 27, kadın profesyonel oranının ise yüzde 12 olduğuna dikkat çeken Sani Şener, “Bu oranlar oldukça düşük. Ama bunun tersi de var. Mesela AB ülkelerinde kadın profesörlerin oranı yüzde 15 iken, bizde bu oran yüzde 28. Bu çok enteresan” dedi. Şener, “Türkiye’de sorun eğitimsiz kadın oranımızın oldukça fazla olması. KAGİDER gibi kadın sivil toplum kuruluşlarımızın eğitimsiz kadın arkadaşlarımıza daha fazla destek olması gerektiğine inanıyorum. Burada meslek liselerinin önemi ortaya çıkıyor. Meslek okullarındaki kadın yüzdesini artırabilirsek ara sınıflarda çok ciddi bir oranda kadınlarımızı ekonomiye dahil etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

“Şirketlerinizdeki şeytanın avukatlarından kurtulun”

TAV’ın tam bir girişimcilik projesi olduğunu belirten Sani Şener, “Girişimci dediğinizde, öncelikle piyasa verilerini çok iyi analiz edip, doğru bilgilere çevirmeniz ve bunu da iletebilmek için çok iyi bir iletişim sağlamanız gerekir. Girişimcilik, herkesin gördüğü fakat kimsenin düşünemediği fikirleri hayata geçirme cesaretidir” dedi. İnovasyon yaparken şirketlerde şeytanın avukatı olarak tabir ettikleri kişilerin ortaya çıktığını söyleyen Sani Şener, “Bunlar yenilikçi düşüncenin katilidir. Negatifliği bu kadar güçlü kılan başka kimse yoktur. Gelecekteki başarısızlıkları hemen söyler ve yeni fikri öldürür. Bu nedenle şeytanın avukatlığını yapan insanları uzaklaştırın ki, düşünceleriniz hayata geçebilsin. Günde binlerce fikir maalesef bu kişiler tarafından öldürülüyor” şeklinde konuştu.

“Yapısal reformlar bizi orta gelir tuzağından kurtarır”

Türkiye’de iktidar, muhalefet ve STK’ların her zaman yapısal reformdan söz ettiklerini ancak, kimsenin bu yapısal reformların ne olduğunu açıklamadığını kaydeden Sani Şener, “Bu reformlardan birisi hukuk diğeri de eğitimdir. Bu yapısal reformları yaparsak orta gelir tuzağından kurtulabiliriz. Aksi halde alçak dallardaki elmaları toplamaya devam ederiz. Ama esas elmalar üst dallarda. Onu toplamak için de merdiven lazım, nasıl çıkacağınızı bilmeniz lazım. Onlara toplayabilmeniz için girişimci olmak lazım ve çok değişim düşünerek cesaretli olmanız lazım” diye konuştu

“Yurtdışı ve yurtiçinde yeni satın almalar yapabiliriz”

TAV’ın 2016 yılına ilişkin hedeflerini de açıklayan Sani Şener, “Dünyanın en büyük havalimanı işletmecileri arasında yer alan bir Türk şirketiyiz. Yurtdışında çeşitli satın almalar yapacağız. Yurt içinde de, uygun koşullar oluşursa yeni satın almalar olabilir” dedi. TAV Grubu olarak yola çıkarken hedef bölgelerini Osmanlı sınırları olarak belirlediklerini açıklayan Sani Şener, “İstanbul üç imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır. Haritalara baktığınızda bu imparatorlukların üçü de aynı bölgeleri yönetmişlerdir. Biz de bu bölgelere odaklanarak büyüdük. Şimdiyse havalimanı işletmeciliğinde küresel ölçekte tercih edilen bir markayız. Ürün ve hizmetlerimiz 17 ülkede 70 havalimanında yer alıyor” dedi. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.