Sevis şöförleri eylem yaptı

Sevis şöförleri eylem yaptı

Servis sahipleri ve sürücüleri, 27 ilde uygulanan plaka sınırlamasının İstanbul'da da yapılması için Kazlıçeşme'de toplandı. İstanbul, Kazlıçeşme...

Servis sahipleri ve sürücüleri, 27 ilde uygulanan plaka sınırlamasının İstanbul'da da yapılması için Kazlıçeşme'de toplandı.

İstanbul, Kazlıçeşme Meydanı'nı dün 15 bin servisçi, binlerce minibüsle doldurdu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası'nın (UMUM), düzenlediği mitingde servisçiler dolmuş ve ticari taksiler gibi kendilerine de plaka uygulaması getirilmesini istedi. UMUM Başkanı Hamza Öztürk yaptığı konuşmada, 27 ilde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul'da da yapılması talebini açıklamak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Öztürk "Sadece esnafa fayda sağlamayacak. İstanbul trafiğinin çözümüne, plaka tahdidi işverene de katkı sağlayacak. Aracılar aradan çıkacağı için esnafa, işverene ve veliye de katkı sağlayacak. Onun için plaka tahdidi Türkiye geneline de uygulanıyor. Ama İstanbul'a gelince uygulanmıyor" diye konuştu.

10 DAKİKA GECİKME

Bu taleplerinin dikkate alınmaması sonrasında servis çıkışlarında 10 dakika gecikme eylemi yapacaklarını belirten Öztürk, "Haksız kazançların düzeltilmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz yerine gelmezse işyerlerinden servis gidişini ve çıkışını 10 dakika geciktireceğiz. Sırtımızdan para kazananlara engel olunmasını istiyoruz. Plakamız verilsin, sosyal güvencemiz olsun yeter" şeklinde konuştu. Bu uygulamayla öğrenci velileri ve servisi kullananların daha ucuz hizmet alacaklarını belirten Öztürk, "Çünkü 140 liralık yeri 295 liraya taşıyorlar. Servis esnafıyla direkt anlaşıp aracıları aradan çıkarsınlar kazançlı çıkacaklardır" dedi.

SABAH

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.