Sektörün Global Hizmeti: Uluslararası Lojistik

Sektörün Global Hizmeti: Uluslararası Lojistik

Bir malın üreticiden üretilip tüketiciye ya da alıcısına ulaştığı ana kadar geçirdiği nakliye, ulaşım, depolama, gümrük, dağıtım, ambalajlama gibi tüm süreçler lojistik faaliyetler içerisinde yer alır.

İlk olarak askeri alanda kullanılan lojistik faaliyetleri 1960'lı yıllardan itibaren uluslararası alanda da etkili olmaya başlar. Bir malın üreticiden üretilip tüketiciye ya da alıcısına ulaştığı ana kadar geçirdiği nakliye, ulaşım, depolama, gümrük, dağıtım, ambalajlama gibi tüm süreçler lojistik faaliyetler içerisinde yer alır. Uluslararası lojistik de bu faaliyetlerin önemli bir paydaşıdır.

Uluslararası Lojistik Nedir?

Uluslararası lojistik, üretici firmanın ürünlerini dünyanın farklı bölgelerine gönderdiği ticari faaliyetleri kapsar. Ürünlerin taşınması, depolanması, gümrüklenmesi, teslim edilmesi tüm bu süreç içerisine dahildir. Uluslararası taşımacılık ile ürünlerin ihracatı ve ithalatı yapılabilir.

Uluslararası lojistik, ülkeler arasındaki ticaretin temelini oluşturur. Nakliye, taşıma, depolama vb. adımların yanı sıra gümrük işlerinin de olduğu bu süreçte lojistik firmaları oldukça önemli rol üstlenir. Tedarik zincirinden, operasyon zincirinin tüm halkalarına kadar hizmet verir. Doğru bir firma ile anlaşmak sürecin başarılı geçmesini sağlamanın ilk ve en önemli adımdır.

Lojistik Firmaları Uluslararası Taşımacılıkta Nasıl Hizmetler Sunar?

Uluslararası lojistik kapsamında firmalardan alabileceğiniz hizmetleri aşağıdaki gibi sıralayabilmek mümkündür:

  • Depo hizmetleri
  • Tedarik zinciri yönetimi
  • Proje koordinasyonu
  • Dağıtım
  • Proje yönetimi
  • Sigorta hizmetleri
  • Gümrük hizmetleri ve gümrük sigortası
  • Nakliye
  • Planlama

Firmalar sundukları bu hizmetlerle ürünlerin güvenilir ve hızlı biçimde tedarik edilmesini amaçlar. Süreç içerisinde gerçekleşen sorunlara çözüm odaklı yaklaşan deneyimli firmalar etkili iletişim becerilerinden yararlanır. Uluslararası lojistik için karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu ulaşım araçlarını faaliyet içerisinde kullanır. Operasyonun tüm kollarını etkin biçimde sürdürerek taşımacılığın standartlara uygun olmasını sağlayan firmalar, ülkeler arası anlaşmaları da bildikleri için yaşanabilecek evrak krizlerini önceden tespit edip çözüm üretebilir. Doğru planlama ve yönetim ile müşteri memnuniyetini üst düzeyde sağlayan uluslararası lojistik firmaları süreç içerisinde her daim dinamik olmak zorundadır.

Uluslararası Kargo Taşımacılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uluslararası kargo taşımacılığında önemli hususlara dikkat ederek sürecin sorunsuz geçmesi sağlanabilir. Bu noktada deneyimli firmalar tüm hususları göz önünde bulundurarak hareket eder ve böylelikle işlemler kolayca gerçekleşebilir.

  • Öncelikli olarak taşınacak yüklerin türüne, ağırlığına, miktarına ve hacmine göre uygun taşıma aracı ve metodu belirlenmelidir. Deniz yolu, karayolu, havayolu, demiryolu taşımacılığı uluslararası lojistik kapsamında kullanılır. Yükleri taşıyabilecek araca göre hangi güzergahın kullanacağı da belirlenebilir. Yük miktarının yanı sıra maliyet de hangi ulaşım yönteminin seçildiğinde rol oynar. Havayolu yük miktarı açısından daha düşük kapasiteli ve maliyetli olduğu için diğer taşımacılık türleri sıklıkla tercih edilir.
  • Uluslararası lojistikte tek bir ulaşım metodunda bağlı kalmak gerekmez. Multimodal taşımacılık yapılarak karayolu ve denizyolu gibi birden fazla yol kullanılabilir. Konteyner taşımacılığı olarak bilinen intermodal taşımacılık ile de elleçleme olmadan yük taşınması sağlanabilir. Bu iki taşımacılık yöntemini birleştiren kombine taşımacılık ise uluslararası lojistik için büyük avantaj sağlar. Böylelikle tek bir metoda bağlı kalmadan farklı yöntemler entegre edilebilir.
  • Uluslararası lojistik için kullanılacak yöntemler ve ulaşım güzergahı belirlendikten sonra evrak işlerinin yapılması gerekir. Kullanılacak taşıma türüne göre gereken evraklar da birbirinden farklı olur. Bu alanda hizmet veren firmalar, gerekli belgeler hakkında bilgi sahibidir ve bu noktada sizlere destek olur.

Uluslararası Lojistiğin Doğru Adresi: Sertrans

Global markaların tercihi Sertrans, çözüm odaklı çalışma prensibi ile uluslararası lojistik faaliyetlerinde her daim yanınızda olur. Uluslararası standartlara göre gerçekleştirdiği faaliyetler, ürün ve hizmetlerinizin alıcılara güvenle ulaşmasını sağlar. Maliyetin makul, taşımacılığın ise verimli geçmesi adına kendini her geçen gün geliştiren Sertrans, beklentilerinizi karşılamayı hedefler. Siz de uluslararası taşımacılıkta doğru bir adres seçmek ve ürünlerinizi koşulsuz güvenle tanışmak için Sertrans ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.