Sefine Tersanesi, LNG destekli feribot inşa edecek

Sefine Tersanesi, LNG destekli feribot inşa edecek

Norveç merkezli LMG Marin tarafından İtalyan Caronte & Tourist için dizayn edilen LMG 290 DEG tasarımına sahip, 1500 yolcu ve 290 araç taşıma kapasitesine sahip feribot, Sefine Tersanesi'nde inşa edilecek.

İtalyan Caronte & Tourist için Norveç merkezli LMG Marin tarafından dizayn edilen LMG 290 DEG tasarımına sahip, 1500 yolcu ve 290 araç taşıma kapasitesine sahip feribot, Sefine Tersanesi'nde inşa edilecek.

Norveç merkezli LMG Marin ile İtalyan armatör Caronte & Tourist şirketi tarafından yapılan anlaşmaya göre, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) destekli, çift taraflı bir feribot tasarlama anlaşması imzalandı.

LMG 290 DEG tasarımına sahip olan yeni feribot 133 metre uzunluğunda ve 21.5 metre genişliğinde olacak. Üç adet çift yakıtlı motora sahip olan feribot, 290 araç ve 1.500 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Düşük yakıt tüketimini hedeflediklerini ve bu yüzden LNG yakıt türünü tercih ettiklerini söyleyen LMG Marin, zorlu operasyonel gereksinimleri karşılamak için Caronte & Tourist ile sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

LMG MARIN İLE SEFİNE TERSANESİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye'de Sefine Tersanesi'nde üretilecek olan feribotun 2018 yılında teslim edilmesi planlanıyor. LMG Marine, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, feribotun Akdeniz'de faaliyet gösterecek ilk LNG yakıtlı feribot olduğunu belirtti. Ayrıca feribotun, Avrupa Birliği sınıfı ve B sertifikalı olduğunu vurgulayarak Aeolian Adaları dahil olmak üzere Sicilya Villa San Giovanni ile Messina arasında işletileceğini de belirtti.

LMG Marin'in Sefine Tersanesi'ne verdiği ilk feribot siparişi bu değil. LMG Marin, Sefine Tersanesi'ne Estonya'nın Tallinn Limanı için Leiger adlı feribot siparişi vermişti. 150 araç ve 700 yolcu kapasitesine sahip olan Leiger, Estonya'nın büyük adaları arasında faaliyet gösteriyor.

Yasin ARSLAN / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.