Scania, 2 milyar € harcadı, geleceğin aracını üretti

Scania, 2 milyar € harcadı, geleceğin aracını üretti

Efsanevi T-şeklindeki ön yüz tasarım anlayışını büyük ölçüde koruyan Scania'nın, yeni nesil araçlarında kabin, motor ve aktarma organları tamamen yenilendi. Sürücünün odak noktasına oturtulan araçlarda çevreci anlayış ön planda tutuluyor.

Scania, kıyasıya rekabetin yaşandığı ağır vasıta sektöründe yeni modeliyle bir adım öne çıkmaya hazırlanıyor. Efsanevi T-şeklindeki ön yüz tasarım anlayışını büyük ölçüde koruyan Scania, yeni nesil araçlarında kabin, motor ve aktarma organları tamamen yenilendi.

foto-galeri.gif

Yeni nesil araçlarında sürdürülebilir karlılık için sürücüyü odak noktasına koyan Scania, çevreye olan duyarlılığını da bir kez daha gözler önüne seriyor. Yeni nesil Scania’lar, eşsiz modüler sistemi ve verimliliği artıran hizmet paketleri ile sunulurken, kullanıcılarının her türlü ihtiyaçlarına cevap veren, teknolojik çözümleri ile de dikkat çekiyor.

Scania, ağır vasıta sektöründe çıtayı çok yükseklere taşıyacak yeni nesil araçları için 10 yıl süren Ar-Ge çalışmalarına 2 milyar Euro yatırım yaptı. Bunun yanında yeni nesil araçların geliştirilmesi için 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü gerçekleştirdi.

henrik-henriksson-.jpg

“125 yıllık tarihimizin en büyük yatırımı”

Scania CEO’su Henrik Henriksson “Yeni nesil hizmet anlayışı şüphesiz Scania’nın 125 yıllık tarihinde en büyük yatırımıdır. Scania’nın yeni nesil araçları, uzun bir geliştirme sürecinin sonucudur. Farklı sektörlerdeki iş ortaklarımızla bir araya gelerek onların beklentileri doğrultusunda geliştirmeler yaptık. Sürdürülebilir hizmet anlayışımız ile iş ortaklarımıza gelecek 10 yılın teknolojisini ve en ekonomik çözümleri sunuyoruz.  Pazar payımızı arttıracak ve bizi gelecek döneme taşıyacak olan yeni nesil ürün ve hizmetlerimiz ile iş ortaklarımızın karşısına çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sürdürülebilir başarı için en önemli adım”

ilhami-eksin-002.jpgDoğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin yeni nesil Scania araçlarının test sürüşü etkinliğinde yaptığı açıklamada “. Yeni Scania ile her segmenteki iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına uygun özel ürünler sunacağız. 11 farklı taşıma şekline özel araç ve çözümlerimiz var. Canlı hayvan, akaryakıt ve tehlikeli madde, otomobil, tarım ürünü veya soğuk zincir gibi farklı işlere en uygun ve müşterilerimizin karlılıklarını en üst seviyeye çıkaracak ürün ve uygulamalarımız mevcut. Müşterilerimiz için sürdürülebilir başarıyı hedefliyoruz.

Eksin, yeni nesil Scania’nın kendilerine Türkiye pazarında önemli bir ivme kazandıracağına inandıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Üstün teknolojisi, donanım özellikleri, yeni tasarımı, verimli motorları ve kabin içi yaşam alanları ile etkileyici bir model oldu. Yeni nesil Scania, 2017 yılının ilk yarısında ülkemize gelecek. Mevcut araçlarımızın satışına da devam edeceğiz. Amacımız müşterilerimize ihtiyaçlarına uygun geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet vermek”  

“Sektör standartlarını yeniden tanımlıyor”

Scania, yeni nesil araç ve hizmetleri ile sektör standartlarını yeniden tanımlıyor. Yakıt tüketimi, güç aktarma organlarındaki geliştirmeler ve aerodinamik çözümler sayesinde, ortalama yüzde 5 oranında düşüyor. Böylelikle yılda 150 bin km yol kat eden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlıyor.

13 litrelik yeni motor

Scania yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 hp’lik yeni motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor. Böylelikle daha güvenilir ve daha ekonomik bir motor elde ediliyor. Vites değişim süresini yarı yarıya azaltan yeni tam otomatik opticruise vites kutusu sürüş konforunu en üst noktaya çıkartıyor. Pazarda en geniş motor ürün gamına sahip marka olan Scania’nın, yeni nesil araçlarında, 13 litrelik motor serisi 370 beygir gücünden başlayıp 410, 450 ve 500 beygir gücüne kadar alternatiflerden oluşuyor. 16 litrelik motorların güç seçenekleri ise 520, 580 ve 730 beygir.

Yenilenen uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemin de artık durma haline kadar tüm aşamalardaki hızları aktif olarak çalışıyor. Bu, yoğun trafikte kalan sürücüler için kolaylık sağlayacak.

Güvenlikte son nokta: Yan Perde Hava Yastıkları ve Yeni Ağırlık Merkezi

Scania’nın yeni araçları, yan perde hava yastıklarıyla donatılan ilk ağır ticari araç olma özelliğini taşıyor. Scania, yan perde hava yastıklarıyla devrilme-yuvarlanma tarzındaki kazalarda meydana gelen yaralanmaları yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor.

Yeni nesil Scania, azami dört farklı kamerayı kullanabilecek şekilde alt yapıya sahip. Böylelikle aracın yakın çevresi anlık olarak takip edilebiliyor.

Geliştirilen fren sistemi, daha ileriye doğru konumlandırılan ön aks ve düşük ağırlık merkezi sayesinde 40 tonluk 4x2 kamyonu yüksek hızdan tamamen duruş konumuna yüzde 5 daha kısa mesafede ulaştırıyor. 5 cm daha ileri götürülen yeni aks gelişmiş frenleme performansına olumlu katkıda bulunuyor.

Yeni Kabinlerde sürücülerin boy farkı ortadan kalkıyor

Scania mevcut P, G ve R kabinlerine, tamamen yeniden tasarlanan S serisi kabini de ekliyor. Böylelikle, tüm varyantlar sunulduğunda toplam 24 farklı temel kabin modeline ulaşıyor.  

Yeni kabinlerde iç mekan, optimum sürüş ve dinlenme alanı sunacak şekilde tasarlandı. Sürücünün koltuk ayar seçenekleri, boyları 150 ile 220 cm arasındaki değişen tüm sürücüler için rahat bir sürüş pozisyonu sunuyor. Yeni Scania’larda A sütunu en geniş görüş açısı için yeniden tasarlandı.

Tüm yeni kabinlerde, sürücünün oturma pozisyonu, 6.5 cm ve sol cama 2 cm daha yakınlaştırıldı. Böylelikle sürücünün görüş açısı ve yol hâkimiyeti arttı.

“Scania entegre sürüş sistemleri”

Scania araçlarında, uydu ve GPRS ile iletişim kuran sistemler üzerinden geliştirilen SESS (Scania Entegre Sürüş Sistemleri), operasyonel verimlilik ve yakıttan kazanç sağlıyor. Sistemde kişiselleştirilmiş eğitim, sürücü koçluğu ve filo takibi uygulamaları da bulunuyor. 

Sistemde yer alan Akıllı Filo Yönetim Sistemi, Efektif sürüş eğitimi, sürücü koçluğu gibi uygulamalar ile yüzde 10’a varan yakıt tasarrufu sağlanıyor. Sistemde, ücretsiz izleme paketi, kontrol paketi gibi uygulamalar ile araç ve sürücü anlık olarak takip edilebiliyor.

En çevreci Scania

Scania, sürdürülebilir taşımacılığa geçişi kolaylaştıran çözümler geliştirmek için öncülük ediyor.  Scania ağır ticari araç sektöründe alternatif veya yenilenebilir yakıtlara yönelik en geniş motor ürün yelpazesine sahip. 2014 yılı sonunda AB ülkelerinde yürürlüğe giren Euro 6 emisyon standartlarına sahip motorları Scania, 2011 yılı gibi erken bir dönemde piyasaya sundu. Euro 6 motorlarda Scania 3.nesil %100 SCR motorları ile teknolojiye öncülük ediyor.

CO2 emisyonuna karşı mücadeleyi odak noktasına koyan Scania, 2030 hedeflerine ulaşmak için bio-etanol ve bio-dizeli kapsayan genişi bir motor yelpazesi için yatırım yapmaya devam ediyor.

Yeni nesil Scania’lar, ilk etapta İsveç’te bulunan fabrikada üretilecek. İlk olarak uzun mesafe taşımacılığına yönelik araçlarla başlayacak olan üretim daha sonra tüm model gamı ile devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.