Saudia Havayolları THY ile işbirliğini güçlendiriyor.

Saudia Havayolları THY ile işbirliğini güçlendiriyor.

Saudia Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, Türk Hava Yolları (THY) ile Saudia arasındaki Özel Prorasyon Anlaşması (SPA) işbirliğinin kapsamını genişleteceklerini açıkladı.

BloombergHT'ye konuşan Saudia Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, Türk Hava Yolları (THY) ile Saudia arasındaki Özel Prorasyon Anlaşması (SPA) işbirliğinin kapsamını genişleteceklerini açıkladı. THY ile çok yakın çalıştıklarını kaydeden Almadany, işbirliğini uçuş rotaları anlamında, Türkiye'nin de ötesine geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Almadany, söz konusu işbirliğinin Türk Havayolları ile Saudia trafiğini geliştireceğini dile getirdi.  Yakında sonuçlanması beklenen anlaşma, iki ülke taşıyıcısının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak.

"Türkiye bizim için en önemli pazarlardan biri"

Saudia'nın Ankara’dan Cidde ve Medine’ye günlük direkt uçuşlar başlatarak Türkiye’deki ikinci uçuş noktasını oluşturmasının Türkiye’deki operasyonlarını güçlendirdiğini bildiren Almadany sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bizim için en önemli pazarlardan biri. Türkiye’den en çok tercih edilen hatlarımız arasında Adisababa, Kualalumpur, Manila, Jakarta Singapur ve Delhi bulunuyor. Ankara ve İstanbul'la haftalık 43 uçuşumuz var. Ayrıca, son 4 yılda İstanbul tarifeli haftalık uçuşlarımızı 5’ten 38’e yükselttik. Küresel bağlamdan kendi esas köklerimiz ve istasyonlarımızı desteklemek için ekstra uçuşlar gerçekleştireceğiz. Bu süreç boyunda da ek taleplere ilgi göstereceğiz. Bayram zamanı, Türkiye'den Suudi Arabistan'a ekstra talebi karşılamak için ek seferler koyuyoruz."

500 binden fazla umre yolcusu

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkinin özellikle turizm anlamında oldukça iyi olduğuna dikkat çeken Almadany, "Yılda Türkiye’den 500 bin ve üzeri umre yolcusu ve 80 binden fazla Türk hacı Suudi Arabistan’a seyahat ediyor. Ayrıca yılda yaklaşık 700 bin Suudi de Türkiye'ye geliyor" diye konuştu. Almadany, hedeflerinin 2020 yılında 200 uçak ve 40 milyon daha yolcu sayısına ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: BusinessHT

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.