Samsunlu kaptanın 13 günlük esareti

Samsunlu kaptanın 13 günlük esareti

Nijerya'nın Port Harcourt Limanına yakın bir bölgede kaçırılan “Puli” isimli gemiden haber geldi. Samsunlu Kaptan İlkay OLGUN’unda aralarında bulunduğu 6 Türk gemicisinin esareti sona erdi.

Nijerya açıklarında kaçırılan gemi ile ilgili, Puli gemisinin bağlı bulunduğu şirket avukatlarından  Fehmi ÜLGENER, alıkonulan 6 Türk vatandaşımızın serbest bırakıldığını açıkladı. Samsun’da ikamet eden gemi kaptanı OLGUN’un eşi ve küçük oğlu,  gemi mürettebatının serbest bırakıldığı haberini alınca sevinç gözyaşları döktü.

PERSONELİN SAĞLIK DURUMUNUN İYİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Şirket avukatı ÜLGENENER, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin işletmecisi olduğu geminin 6 Türk mürettebatının, Nijerya açıklarında seyir halindeyken 11 Nisan'da kaçırıldığını anımsattı. Personel İlkay OLGUN, Haluk BARAN, Furkan TOPÇU, Mehmet BABACAN, Şükrü DÖMBEK ve Eray FALAY'ın 25 Nisan'da özgürlüklerine kavuştuğunu aktaran Ülgener, "Personel sağlık kontrolünden geçmiş olup, hepsinin iyi olduğu tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı. ÜLGENER, konuyla ilgili desteklerinden dolayı Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile diğer ilgili makam ve kurumlardaki görevlilere teşekkür etti.

UMUDUMUZU HİÇ KAYBETMEDİK

Kaptanoğlu Denizcilik’in bünyesinde bulunan M/T Puli adlı Türk gemisi Nijerya açıklarında korsanlar tarafından saldırıya uğramış, geminin kaptanı İlkay Olgun ile birlikte 6 kişilik mürettebattan 13 gündür haber alınamıyordu. M/T Puli’de bulunan ve deniz haydutları tarafından kaçırılan mürettebattan Kaptan İlkay Olgun'un ailesi ise umutlu bir bekleyiş içerisine girmişti. İlkay Olgun'un halen Samsun'da oturan ve anaokulu öğretmenliği yapan eşi Ezgi Olgun ile 7 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi oğlu Doruk Olgun, babalarının serbest bırakıldığını öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı. İlkay Olgun'un kayınvalidesi Kevser Topyıldız Küçük, damadı ile birlikte diğer gemi mürettebatının yaklaşık 2 aydır denizde olduğunu belirterek, "Damadımın ve diğer arkadaşlarının en kısa zamanda evlerine döneceklerine inanıyorum. Biz hiç umudumuzu kaybetmedik. Şimdi en kısa sürede evine dönmesini bekliyoruz. Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile diğer ilgili makam ve kurumlardaki görevlilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Samsunajans.com.tr

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.