Samsun-Sivas tren hattı 1 milyar ton taşımaya aday

Samsun-Sivas tren hattı 1 milyar ton taşımaya aday

2015 yılının Eylül ayında tren trafiğine kapanan Samsun-Sivas demiryolu hattında modernizasyon çalışmaları hızla devam ediyor. TCDD Samsun İşletme Müdürü Kokuroğlu, "Hattın taşıma kapasitesi en az 5 kat artmış olacak" dedi

2015 yılının Eylül ayında kapanan Samsun-Sivas demiryolu hattında yapılan yenileme çalışmalarının ardından 2 yıl geçti. Modernleştirilen demiryolu hattında çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 yıllığına tren trafiğine kapatılan Samsun-Sivas demiryolu hattının 2018 yılının Eylül ayında trafiğe açılması planlanıyor.

TREN YOLU TRAFİĞE KAPALI

hasan-kokuroglu.jpgÇalışmalar hakkında HHALK Gazetesi Muhabiri Kürşat Gedik'e açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, "Samsun-Sivas arasındaki demiryolu hattı 2015 yılının Eylül ayı sonunda tadilata girdi. Samsun'dan Sivas'a kadar uzanan 402 km'lik demiryolu hattının yanında ayrıca 35 km'lik Çarşamba hattımız da vardır ancak bu hattımızda şuan da kapalıdır" dedi.

24 SAAT BOYUNCA ÇALIŞMALAR SÜRMEKTE

Avrupa Birliği Hibe Fonları'ndan bedeli karşılanan yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Kokuroğlu, "Samsun-Sivas demiryolu trafiği sinyallerle idare edilecek. Amacımız modernizasyon projesi kapsamında daha sağlıklı tren trafiğini sağlamak" diye konuştu. Normal iş planına göre 32 aylık bir iş programı uygulandığını belirten Kokuroğlu, "Yolun yenilenmesi ve modernizasyon tamamlanması bu süre içerisinde yapılacaktır. 2018 yılının Eylül ayı itibariyle tren yolunun işletmeye açılması planlanmıştır. Şuan da inşaat 24 saat boyunca devam etmektedir" dedi.

BİN MİLYON TON YÜK TAŞINACAKTIR

TCDD Samsun İşletme Müdürü Kokuroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; "İnşaatın bitiminde hattın taşıma kapasitesi en az 5 kat artmış olacak. Bu hattın konvansiyonel hat olması nedeniyle yük taşımacılığında Samsun'a ortalama yıllık bin milyon ton yük hareketi bu hat üzerinden yapılmaktadır. Samsun, karayolu, demiryolu, denizyoluna sahip olması nedeniyle lojistik bir üs olma potansiyeline sahip şehirdir. Samsun'a katma değer katan en önemli lojistik ayağı demiryoludur. Ayrıca hattın yenilenmesi sonucunda karşılıklı Samsun-Sivas yolcu Express trenimiz devreye alınacaktır. Hızımız ve konforumuz dolayısıyla yolcu  trenlerimiz rantabl bir tren işletmeciliğine kavuşmuş olacaktır. Bizim yolumuzun asıl geliri yük kapasitesindedir."

TCDD Samsun İşletme Müdürü Hasan Kokuroğlu, "Samsun-Sivas demiryolunun Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi ile bir alakası yoktur. Onun projesi de 24 saat boyunca hızla ilerlemektedir" dedi.

Kürşat  GEDİK – HEDEFHALK.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum