Samsun Lojistik Merkezi 3 Bin Kişiye İş İmkanı Sunacak

Samsun Lojistik Merkezi 3 Bin Kişiye İş İmkanı Sunacak

2017 yılında istihdamı şahlandırmak için harekete geçen ve seferberlik kampanyası başlatan Türkiye'de sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

2017 yılında istihdamı şahlandırmak için harekete geçen ve seferberlik kampanyası başlatan Türkiye'de sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Basında yer alan bilgilere göre 45 milyon avro bütçe ile kurulumu devam eden Samsun Lojistik Merkezi'nde 3 bin kişiye iş imkanı sunulacak. Merkez, yıl ortalarında açılacak.
Samsun Lojistik Merkezi 3 Bin Kişiye İş İmkanı Sunacak Samsun Lojistik Merkezi, Türkiye’nin lojistikteki ağırlığını artıracak olan bir proje olarak gösteriliyor. 45 Milyon avro bütçesi ile hayata geçirilmesi beklenen projenin yüzde 50’sinin tamamlandığı ifade ediliyor. Bu yıl açılışının yapılması beklenen lojistik merkezinde 3 bin kişinin iş imkanı elde edeceğine dikkat çekiliyor. Lojistikte önemli bir boşluğu doldurması beklenen Samsun Lojistik Merkezi, hava, deniz, kara ve demiryolu ağlarını buluşturacak. Merkez faaliyetleri ile hem Samsun’a hem de Karadeniz Bölgesi’ne katkı sağlayacak. 3 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Samsun Lojistik Merkezi’nin Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ve İran’a olan çift yönlü taşımacılık trafiğinde lojistik sektörüne ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.
200 MİLYON DOLARI AŞAN İHRACAT BEKLENTİSİ

Samsun Lojistik Merkezi ticaret ve lojistik şirketlerine ev sahipliği yapması bekleniyor. Uluslararası yük taşımacılığı açısından önemli bir merkez olması beklenen lojistik köyün ihracata katkısının ise 200 milyon doları aşması bekleniyor.

kariyer-(1)-011.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.