Salih Zeki Çakır, KOSDER Başkanlığı'ndan istifa etti

Salih Zeki Çakır, KOSDER Başkanlığı'ndan istifa etti

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, KOSDER Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO Başkanlığa Aday olacağını resmen açıklamazken, KOSDER Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Salih Zeki Çakır, Değişim Grubu olarak 2012 yılından bu yana her sorun ve çözümü için 'kamuoyu' oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, Türk denizciliğinde ortak akıl taleplerinde haklı olduklarının altını çizdi. Çakır, Deniz Ticaret Odası ile ilgili olarak, "Geniş bir katılımla, genç, dinamik, adil ve herkesin etkin temsil edildiği, üyelerimizin menfaatine odaklanmış, sessiz kalanlarımıza ses verecek, çalışan, çalıştıran, üreten, ürettiren, konuşan, tartışan, tartışma yaratan, tartışmayı yönlendiren, yardıma koşan, çözüm bulan, hesap soran, hesap veren, hesaba çekilebilen, şeffaflığı öne çıkaran bir Deniz Ticaret Odası’na ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

"'Ortak Akıl' çalışmasına katkı sağlayacağız"

Çakır sektörün 'en iyiyi' araması ve değişim için hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek "Geçtiğimiz toplantıda Sayın Meclis Başkanımızdan 'Ortak Akıl' çalışması çağrısı geldi. Biz de bu Değişim Grubu olarak bu çağrıya can-ı gönülden destek vererek elimizden gelen katkıyı sağlayacağız." dedi. 

"Gayretimiz ve gayemiz; güçlü meclis, güçlü yönetim, güçlü denizcilik"

Çakır, "Gayretimiz ve gayemiz; güçlü bir meclis, güçlü bir yönetim, güçlü ve işlevsel bir kurumsal işleyişin önünü açarak güçlü denizciliğe yelken açmaktır. İlkesel olarak, geçtiğimiz dönem seçim sürecinde GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevimden istifa etmiştim, aynı şekilde şu an yürütmekte olduğum KOSDER Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden süreci sağlıklı yürütmek maksadıyla istifa ediyorum." ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.