Saffet Bey nasıl karaya oturdu?

Saffet Bey nasıl karaya oturdu?

Güney Ege'de Cape maleas olarak bilinen bökgede karaya oturan 164 metre uzunluğundaki Ro-Ro gemisi Saffet Bey Yunanistan'da tartışmaya yol açtı. Peki kaza neden oldu?

Güney Ege'de Cape maleas olarak bilinen bökgede karaya oturan 164 metre uzunluğundaki Ro-Ro gemisi Saffet BeyYunanistan'da tartışmaya yol açtı. Peki kaza neden oldu?

Yunanistan haber sitelerinde Yunan hükümeti bu bölgedeki deniz trafiğini kontrol altına almayarak kazalara davetiye çıkarmakla suçlanıyor. 

Sitelerde, Kithira Adası ile Mora yarımadası arasında yer alan Elafonisou Geçidi olarak bilinen bölgede deniz trafiğinin sahilleri tehdit ettiği ve hükümetin bu konuda artık tedbir alması gerektiği dile getiriliyor. 

Öte yandan, geminin tam yol karaya çıkması ilginç bir kaza olarak nitelenirken görüşlerini aldığımız bir denizcilik uzmanı bu konuda Kaptan Haber Ajansına şu bilgileri verdi:

"Geminin bu kadar büyük bir mesafede rota dışına çıkarak karaya çıkması ve hiç yol kesmemiş olması tamamen insan hatası olduğunu düşündürtüyor. Seyirle görevli o saatte 3. zabit olmalı, gemideki donatım durumuna göre. Artık kim varsa insan unsuru gibi görülüyor. Spathi Feneri ile Maleas Burnu arasındaki Steno Elafoniso olarak bilinen geçit genellikle trafiği olan bir bölge. Burada uyanık bulunulmalı. Öyle görülüyor ki gemi Ak Spathi fenerinin bordasında rotasını sancağa değiştirmesi gerekirken bilinmeyen bir nedenle değiştirmemiş tam karşıya Mora ana karasına yönelmiş. Neden değiştirmemiş soru işareti. Başka bir trafik yüzünden olabilir, ama 16 Knots hızla devam edip bu hızla karaya çıkmak söz konusu olunca hadi her şey arızalandı makineleri de mi kapatamadınız sorusunu akla getirir. Burada insan hatası kuvvetle muhtemel görülüyor"

saffet-bey-kaza.jpg
Kaynak: Kaptan Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.