Rus ticari araç üreticisi GAZ, Sakarya’da üretimi durdurdu

Rus ticari araç üreticisi GAZ, Sakarya’da üretimi durdurdu

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde kurulu bulunan Rus ticari araç markası GAZ'ın montaj fabrikası üretime ara verdi. Çalışanlar ücretsiz izne çıkarıldı.

Rusya'nın en büyük ticari araç üreticisi olan GAZ'ın distribütörlüğünü alan Mersa Otomotiv'in 2012 yılında Söğütlü'de kurduğu montaj tesisi, Gaz Grup İcra Kurulu Başkanı Bo Inge Andersson ile Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Alexandre Novak'ın katıldığı törenle açılmıştı. Yılda 12 bin ticari aracın üretilmesi planlanan, Rusya'dan gelen teknik elemanların da çalıştığı montaj tesislerinde üretime ara verildi. Yaklaşık 20 çalışan ise ücretsiz izne çıkarıldı. Fabrikanın yeni model için üretime ara verdiği öğrenilirken, Mersa Otomotiv yetkilileri üretimin durdurulmasıyla ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç tesislerde üretimin durduğunu belirterek, "Uzun bir süredir çalışmıyor. İş değişikliği nedeniyle üretimin durdurulduğu bilgisi bize geldi. Çalışan 20-25 işçi de ücretsiz izne çıkarılmış" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.