Römorkta ‘faydalı model’ sıçrattı

Römorkta ‘faydalı model’ sıçrattı

Caselli Yönetim Kurulu Başkanı Adem Girgin, treyler şase uygulaması için aldıkları ‘faydalı model’ belgesiyle birlikte römork üretiminde ilk sıraya yükseldiklerini söyledi.

Araç üstü ekipman ve mühendislik hizmetleri veren Girgin Grup iştiraki Caselli, römork üretimindeki treyler şase uygulamasıyla iki yıl önce Türk Patent Enstitüsü'nden (TSE) "Faydalı Model" belgesi almaya hak kazandı. Caselli Yönetim Kurulu Başkanı Adem Girgin, belgeyle birlikte römork üretiminde ilk sıraya yükseldiklerini söyledi. Girgin, "Çiftçilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Türkiye'de bir ilk olan römork üretiminde treyler şase uygulamasını hayata geçirdik. TSE'den aldığımız bu belge üretimimize olan ilgiyi artırdı ve 2 yılda alanımızda lider olduk. Bir römork markası olarak tüm ürünlerimizde TSE-ISO 9001 CE ve ADR kalite belgeleriyle Avrupa standartlarına uygun tüm ürünlerimizin kalitesini tescillemiş durumdayız" dedi. 2015'te bin römork ve 300 tanker üretimi yaptıklarını aktaran Girgin, 1 ayda 100 adet römork üretimi yaptıklarını aktardı. Girgin, "Bu yıl fabrika kapasitemizi yüzde 40 büyüttük. 2016 hedefimiz bin 400 adet römork ve 300 tanker üretmek" diye konuştu. Üretimlerinin yüzde 60'ını ihraç ettiklerini aktaran Girgin, şunları anlattı: "Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası işlerimiz durma noktasına geldi. Yaşanan sıkıntıların aşılacağına inandığımız için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl hedefimizde Afrika var. Görüşmelerimiz devam ediyor." Girgin, Türkiye çapında 60 bayilerinin olduğunu sözlerine ekledi.

'SERVİSİMİZ ÇOK GÜÇLÜ'

 Caselli Genel Müdürü Aslıhan Girgin ise şirketin geniş bir servis ağına sahip olduğunu söyledi. Girgin, "Ürünlerimizde teslimden sonra 2 yıl garanti veriyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en temel özelliğimiz ise yurtiçi ve yurtdışında 7/24 servis hizmeti sunuyor olabilmemiz" ifadelerini kullandı.

300 KİŞİLİK İSTİHDAM

 Caselli fabrikasının 7 yıl önce Aksaray'da kurulduğunu belirten Adem Girgin, "20 bini açık, 9 bin metrekare kapalı alanımız var. Dorse, tanker treyler, silobas, tarım römorku ve diğer imalat ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 300 kişiyi istihdam ettiğimiz fabrikamızda bu yıl kapasite artırımına paralel çalışan sayımızı artırmayı planlıyoruz" dedi.

SABAH

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.