Robert Yıldırım’dan Portekiz’de yeni yatırım

Robert Yıldırım’dan Portekiz’de yeni yatırım

Yıldırım Holding, Portekizli Mota-Engil Group ve Novo Banco’dan, Tertir Terminais de Portugal ve Mota-Engil Logistica şirketlerini aldı.

Reuters’ın haberine göre, konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, toplam satın alma bedelinin 330 milyon euro olduğunu belirtti. Mota-Engil yaptığı açıklamada satın alma işleminin Portekiz, İspanya ve Peru’daki liman işletme imtiyazları ve lojistik destek servis şirketi Tansitex’i de içerdiğini ve satılan şirketlerin Mota-Engil’e ait bölümünün sermaye değerinin 275 milyon euro olduğu belirtti.

HEDEF DÜNYANIN İLK 10’U
Yıldırım Holding’ten yapılan açıklamada ise satın alma işleminin ilgili izinlerin alınmasıyla birlikte yıl sonuna kadar tamamlanması beklendiği belirtildi. Tertir Terminais de Portugal şirketinin Portekiz’de 7, İspanya’da 2, Peru’da ise 1 konteyner limanı terminali bulunuyor.

Yıldırım Holding iştiraklerinden Yılport Holding Yönetim Kurulu Başkanı Robert Yüksel Yıldırım bu satın alma ile birlikte Yılport’un dünyanın en büyük 20 uluslararası konteyner terminal işletmecisi arasına gireceğini, önümüzdeki 10 yılda ise ilk 10’da yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Neden Robert?
Yıldırım Grubu’nun Başkanı Yüksel Yıldırım, yurtdışında ‘Robert Yıldırım’ olarak biliniyor. Yıldırım, Robert isminin hikâyesini şöyle anlatmıştı: “1983’te İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitirip dil öğrenmek ve master için Amerika’ya gittim. Mühendis olarak başvurduğum şirketlerden, ‘çalışma iznin yok’ diye geri çevrildim. Çinli ve Hintli arkadaşlarımın kolayca iş bulabildiği görünce, nasıl başardıklarını sordum.

‘İsimlerimizin önüne Michael, John gibi isimler koyduk. Daha kolay iş buluyoruz’ dediler. Ben de isim aradım. Silikon Vadisi’ndeki şirketlerin yöneticilerini inceledim. Baktım ki aralarında en çok Robert var. Ben de Robert oldum. Robert olur olmaz iş teklifi aldım. Türkiye’de kendi şirketimizde rol üstlendiğimde de, uluslararası görüşmelerde hep Robert ismini kullandım. Yabancıların Yüksel’i telaffuzu zor. Robert sayesinde kolay iletişim kurdum.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum