Rize-Artvin havalimanının temeli nisan ayına kadar atılacak

Rize-Artvin havalimanının temeli nisan ayına kadar atılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havaalanı'nda parasal tekliflerin alındığını, havalimanının altyapı inşaatı için tatminkarlık bölge 5 firmanın ihaleye katıldığını anlattı. Rize merkeze 34, Trabron'a 105 kilometre.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havaalanı'nda parasal tekliflerin alındığını ifade ederek, havalimanının altyapı inşaatı için tatminkarlık bölge 5 firmanın ihaleye katıldığını anlattı. Rize merkeze 34 kilometre, Trabzon'a 105 kilometre, Artvin ’e ise 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine yapı edilecek Rize-Artvin Havaalanı ’nın dünyanın dördüncü, Türkiye ’nin ise Ordu-Giresun Havaalanı'nın arkasından ikinci deniz üstüne dolgu havaalanı olacağına işaret eden Arslan, "İhalede tatmin edici görülen 5 firmadan 4'ü teklif verdi. en az teklif, Cengiz İnşaat-AGA Enerji Ortaklığı kadar verildi. Söz konusu finansal tekliflerin değerlendirilmesinin arkasından ihaleyi kazanan firma belirlenecek." diye konuştu. Arslan, Türkiye'nin dev yatırımlarından biri olacak bu havalimanın altyapı ihalesini kimin kazandığını 10 ila 15 gün içinde açıklayacaklarını belirterek, "sonradan da şampiyon firmayla sözleşmeyi imzalamayı ve nisan ayına kadar havalimanını temelini atmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Alan halkının özlemini gidereceğiz"
 
Bakan Arslan, Rize-Artvin Havaalanı Projesi'nin, yıllarca bölgenin defalarca gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini açıklama ederek, havalimanının 2022 yılına kadar tamamlayarak alan halkının özlemini gidereceklerini kaydetti. Karadeniz'in hırçın dalgalarına aleyhinde korunabilmesi için önemli bir egzersiz yapılacağını anlatan Arslan, denize 85 milyon tonun üstünde taş dolgu yapılacağını ve bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu belirtti. Arslaa, altyapı inşaatı devam ederken üstyapı projesine de başlanmasını planladıklarını dile getirerek, "Bu kapsamda şimdiden terminal binası ve öteki üstyapı tesislerinin dilekçe projeleri için ihale hazırlık çalışmalarına başlandı. Takriben 20 bin metrekare kapalı alanı olması planlanan terminal binası, 3 milyona yakın yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacak. Konu insan olunca insana hizmet olunca bizim önümüzde hiçbir şey duramaz." diye konuştu

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.