Qatar Airways, Ankara’ya her gün uçacak

Qatar Airways, Ankara’ya her gün uçacak

Tatil seyahati ve uzun süreli seyahat taleplerinin karşılanması amacıyla uçuş sıklığındaki artışlar belirlendi. Orta Doğu ve Avrupa şehirlerindeki varış noktaları ile 3 Temmuz’dan itibaren Ankara uçuşları her gün yapılmaya başlanacak.

Qatar Airways, sürekli artan yolcu talebine cevap vermek amacıyla Orta Doğu ve Avrupa’da en popüler 10 varış noktasına yapılan haftalık uçuşların sıklığını arttırmaya karar verdi. Şu anda dünya genelinde 146 varış noktasına uçuşlar gerçekleştiren hava yolu şirketi, bu ilave uçuşları gelecek birkaç ay içinde iş ve tatil amaçlı seyahat edilen popüler varış noktalarında hayata geçirecek. 16 Mayıs’tan tarihinden itibaren, hava yolu şirketi uçuş ağındaki yedi varış noktasına yapılan haftalık uçuş sayısını daimi olarak arttıracak. Varış noktaları, Suudi Arabistan’dan Taif ve Gassim, Irak’tan Basra ve Necef, Hırvatistan’dan Zagreb, Yunanistan’dan Atina ve son olarak da ülkemizden Ankara olarak belirlendi.   

 

Qatar Airways ayrıca, yolcu yoğunluğunun en yüksek olduğu tatil dönemi olan yaz mevsiminde artan talebi karşılamak amacıyla ilave üç varış noktasına daha yapılan uçuşların sıklığını arttıracak. Bu varış noktaları ise Mısır’dan İskenderiye, Umman’dan Selale ve Kıbrıs’tan da Larnaka olarak belirlendi.  İskenderiye’ye yapılan haftalık uçuş sayısı, 1 Haziran - 14 Eylül tarihleri arasında 14’e çıkacak, 3 Haziran - 24 Ekim tarihleri arasında Larnaka’ya her gün yapılan uçuşların sayısı arttırılacak ve 13 Temmuz -  4 Ekim tarihleri arasında ise Selale’ye yapılan uçuşlar haftada 13’e çıkarılacak.  Bu ilave uçuşlar sadece mevsimlik olacak ve güzergahlar sırasıyla 15 Eylül, 4 Ekim ve 24 Ekim tarihlerinden itibaren normal programlarına geri dönecek.

 

Taif, Zagreb ve Ankara uçuşlarının sıklıklarında sırasıyla 16 Mayıs, 1 Temmuz ve 3 Temmuz tarihlerinden itibaren daimi artış olacak ve uçuşlar her gün yapılacak. Bu arada, Irak’taki iki varış noktasına sunulan hizmet haftada dörtten sekize çıkacak. 16 Mayıs tarihinden itibaren Basra, 2 Haziran tarihinden itibaren ise Necef uçuşlarının sıklığı artacak. 17 Temmuz tarihinden itibaren ise Gassim uçuşları haftada 10’a çıkacak. Uçuş sıklıklarındaki en önemli artış, 1 Haziran tarihinde Atina’ya ilave bir günlük uçuş eklenmesiyle gerçekleşecek. Böylece, bu popüler tatil noktasına yapılan haftalık uçuşların sayısı 14’ten 21’e çıkacak.  

       

Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker, Qatar Airways’in uçuş ağında bulunan ve hem iş hem de tatil amaçlı seyahatler için popüler olan pek çok varış noktasına erişimi arttırmakta kararlı olduklarını belirtti. Baker, sözlerine şöyle devam etti: “Uçuşlarımızın sıklığındaki en son artış Orta Doğu ve Avrupa uçuşlarımızda gerçekleşti. Bu sayede yolcularımıza hem kendileri hem de aileleri için seyahatlerini planlarken daha fazla esneklik ve seçenek sunuyoruz. Bu kadar çok sayıda müşterinin Qatar Airways ile uçmayı seçmesinden dolayı mutluyuz. Bu nedenle, beş yıldızlı hizmetimizin ve ürünlerimizin kapsamını genişletmeye devam ediyoruz.” 

 

UÇUŞ SIKLIKLARINDAKİ ARTIŞLAR

Taif (Suudi Arabistan) 16 Mayıs tarihinden itibaren haftada 4 uçuştan 7 uçuşa

Basra (Irak) 16 Mayıs tarihinden itibaren haftada 4 uçuştan 8 uçuşa

Atina (Yunanistan) 1 Haziran tarihinden itibaren haftada 14 uçuştan 21 uçuşa

Necef (Irak) 2 Haziran tarihinden itibaren haftada 4 uçuştan 8 uçuşa

Zagreb (Hırvatistan) 1 Temmuz tarihinden itibaren haftada 5 uçuştan 7 uçuşa

Ankara (Türkiye) 3 Temmuz tarihinden itibaren haftada 6 uçuştan 7 uçuşa

Gassim (Suudi Arabistan) 17 Temmuz tarihinden itibaren haftada 8 uçuştan 10 uçuşa

 

UÇUŞ SIKLIKLARINDAKİ MEVSİMLİK ARTIŞLAR:

İskenderiye (Mısır) 1 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında haftada 10 uçuştan 14 uçuşa

Larnaka (Kıbrıs) 3 Haziran – 24 Ekim tarihleri arasında haftada 5 uçuştan 7 uçuşa

Selale (Umman) 13 Temmuz – 4 Ekim tarihleri arasında haftada 11 uçuştan 13 uçuşa

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.