PTT, geleceğe elektrikli araçlarla yürüyecek

PTT, geleceğe elektrikli araçlarla yürüyecek

PTT, çevre dostu bir hamleyle taşımacılık alanında önemli bir değişime imza attı. Asırlık çınar, taşımacılık sektöründe çevreye duyarlı bir yaklaşım benimseyerek filosuna yeni nesil elektrikli araçlar ve scooterlar ekledi.

Bu atılımın temel amacı, karbon ayak izini minimuma indirerek çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmak ve enerji tasarrufuna katkı sağlamak olarak gösteriliyor. Elektrikli araçların enerji maliyeti, geleneksel araçlara göre yaklaşık 7 kat daha düşük olmasıyla dikkat çekiyor. Bu avantaj, hem PTT'nin operasyonel verimliliğini artırıyor hem de çevre üzerinde olumlu bir etki yaratacak.

İstanbul ve Ankara'da Elektrikli Taşımacılık Deneyimi

hakan-gulten.webpPTT Genel Müdürü Hakan Gülten, İstanbul ve Ankara'da elektrikli scooterlarla yapılan dağıtım denemelerinin başarılı geçtiğini belirtiyor. Bu başarıyla birlikte PTT'nin elektrikli araç filosunu 500'ün üzerine çıkardığını ifade ediyor. Gülten, şunları dile getiriyor:

"Geniş çalışma alanımız içerisinde 10 binden fazla araçla hizmet sunuyoruz. Bu araçların elektrikli modele dönüşümüyle ilgili adımı atarak çevresel etkimizi azaltma sorumluluğunu üstlendik. İstanbul ve Ankara'da başlayan deneme aşamalarının ardından, elektrikli araçlarımız posta ve kargo hizmetlerinde kullanılmak üzere operasyonlarımıza entegre edildi."

Verimlilik ve Çevre Dostu Taşımacılık

Elektrikli araçların PTT bünyesindeki taşımacılık faaliyetlerine sağladığı avantajlar oldukça çeşitlidir. Bu araçlar sayesinde hem zaman tasarrufu sağlanırken hem de maliyetler önemli ölçüde azaltılıyor. Şehir içi taşımacılıkta 220 kilometreye kadar yol alabilme kapasitesine sahip olan bu araçlar, günlük 4 ila 9 saat arasında şarj edilebiliyor. Bu özellikler, operasyonel verimliliği artırmanın yanı sıra maliyetleri düşürmeye de katkı sağlıyor.

Hakan Gülten, maliyet tasarrufunun yanı sıra çevre dostu taşımacılık modeline geçişin önemine vurgu yapıyor:

"PTT ailesi olarak günde yaya olarak Dünya'dan Ay'a gitmek kadar uzun mesafeler kat ediyoruz. Elektrikli araçlarımızla bu mesafeyi üçe katlıyoruz. Her küçük tasarruf, maliyetlerin düşürülmesine büyük katkı sağlıyor. Elektrikli araçlarımızla enerji maliyetlerinde yaklaşık olarak yedi katlık düşüş elde ediyoruz."

PTT'nin çevre dostu taşımacılık atılımı sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Şirket, 2030 yılına kadar araç filosunun yüzde 40'ını elektrikli modele dönüştürmeyi amaçlıyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.