Plaka tahdidi beklerken bir de ceza yediler

Plaka tahdidi beklerken bir de ceza yediler

Servisçilere plaka tahdidi yapılmazken bir de para talep edildi. Yeni düzenlemeye göre bu işi yeni yapacaklar için 40 bin lira, geçmiş dönemde servis taşımacılığı yapanlardan ise 20 bin lira istendi.

İstanbul’da servis araçlarına plaka tahdidi getirilmesi uzun yıllar tartışıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın plaka müjdesi vermesiyle plaka tahdidi yeniden gündeme geldi.  Servis işletmeciliği geçtiğimiz yılın gözde mesleği oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan rapora göre megakentte yaklaşık 50 bin adet kayıtlı servis aracı bulunuyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın servis araçlarına plaka verilmesi konusunda gerekli çalışmayı başlattıklarını açıkladı.  Erdoğan ve Topbaş’ın müjdesi 50 bin kişiye umut kapısı olacakken, verilen sözler yerine getirilmedi. Servisçiler yeni düzenlemeyle adeta cezalandırılmış oldu.

20 BİN LİRA ÖDEME ŞARTI

İstanbul Büyükşehir Meclisinde, öğrenci ve personel servis taşımacılığı yapanlara, plaka tahdidi değil, 10 yıllık belgelendirme esaslı düzenleme getirildi. Buna göre, toplu taşıma aracı kullanacak ve belirtilen standartları sağlayacak şoförlere Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi verilecek. Söz konusu belgelere sahip öğrenci ve personel servis araçlarına 10 yıl süreli Servis Taşımacılığı Kartı ve Güzergah Kullanım İzin Belgesi sunulacak. Geçmiş dönem taşımacı kategorisinde bulunanlar, Servis Taşımacılığı Kartı’nı devredemeyecek, yeni alanlar 2 yılın sonunda kartını devredebilecek. Yeni taşımacılara minibüs ve otobüsler için 40 bin lira bedel belirlendi. Geçmiş dönemde servis taşımacılığı yapanlar ise 20 bin lira ödemek şartıyla bu hizmetten yararlanıp, servisçilik yapabilecek.

RESMEN SOYGUN

Konuyla alakalı gazetemize konuşan Personel Taşımacılığı yapan Abdulaziz Ş, “Yaklaşık 15 senedir personel taşımacılığı yapıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimler öncesinde düzenlemiş olduğu mitingde bize söz verdi. Plakalarımızı alacağımızı söyledi. Daha sonra gerekli talimatları verdiğini dile getirdi. Uzun yıllar çaba sarf etmemiz sonucunda plakalarımızı alacağız ümidiyle beklemekteydik. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı. Plaka tahdidi olmayacak ama ‘Servis Taşımacılığı Kartı’ verilecek dendi. Şok olduk. Biz zaten bu işi yapıyorduk. Bizim istediğimiz plaka tahdidiydi. Hem plakalarımız verilmedi hem de üzerine bizden para talep edeceklermiş. Bu resmen bir soygundur” dedi.

BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

Okul Taşımacılığı yapan Hüseyin T. ise, “Türkiye’nin birçok ilinde plaka tahdidi gerçekleşmiş durumdu. Plaka tahdidi için uzun yıllar bekletildik. Sonun da Cumhurbaşkanımız plakalarımızın verileceğine dair söz verdi. Bizde bunun müjdesiyle rahat bir nefes aldık. Ancak şu an geldiğimiz noktaya bakınca hayret ediyoruz. Resmen aldatmaca... Plakalarımızın verilmesini beklerken bir de bize ceza kestiler. Hem plaklarımızı vermediler hem de üzerine 20 bin lira para istiyorlar. Bu adeta servis şoförlerine verilmiş bir cezadır. Bunun başka bir izahı yoktur. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Biz sadece plakalarımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FATİH YEDİER - MİLLİ GAZETE

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.