Pirelli'den Tesla'nın SUV modeline özel lastik

Pirelli'den Tesla'nın SUV modeline özel lastik

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil markası Tesla’nın SUV modeli Model X, üstün elektrik gücünü Pirelli tarafından özel olarak üretilen Sporpion Zero Asimmetrico ile yollara taşıyacak.

Tesla, uzun zamandır beklenen kompakt SUV modeli Model X için, orijinal ekipman olarak Pirelli’yi tercih etti. Tesla ve Pirelli mühendisleri tarafından geliştirilen Pirelli Scorpion Asimmetrico’nun özel hazırlanmış versiyonunun kullanılacağı otomobil, elektrikli otomobiller için de erişilen en son teknolojiyi ifade ediyor.

Model X, ön ve arkada olmak üzere (265/35ZR22 102W ve 285/35ZR22 106W), iki farklı ebatta lastikleri kullanacak. 450 kilometrelik menzile sahip, yedi kişiyi ve bagajlarını rahatlıkla taşıyabilen tam boy bir SUV olan Tesla Model X, üst düzey konfor sunacak.

pirelli_scorpion__zero_as.jpgTesla’nın W hız değerindeki son modelinin azami hızı saatte 250 km olacak. Aracın Scorpion Zero lastikleri en iyi performansı korurken, M+S işaretleri de yıl boyu kullanım imkanına işaret ediyor.

Tesla’nın yeni SUV modeli sadece azami hızı ile değil, hızlanması ile de öne çıkıyor. Model X, elektrikli motorların düşük hızlarda bile artan oranlı hızlanma sunabilen tipik tork karakteristikleri sayesinde, kalkıştan sonra sadece 3,4 saniye içerisinde saatte 100 km hıza erişiyor.

Bir spor otomobile yakışır bu performans ile baş edebilmek için azami tork ve güç yüklenebilen lastikler gerekiyor.

Scorpion Zero Asimmetrico, dünyanın en güçlü SUV’lerinde kullanılmak için Pirelli Scorpion serisinin yüksek performanslı lastikleri olarak tasarlandı.

Bugüne dek en gelişmiş araçlardan aldığı onlarca orijinal ekipman onayının arasına artık Tesla Model X de katıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.