Pirelli, yeni havalimanının bir numaralı lastik markası oldu

Pirelli, yeni havalimanının bir numaralı lastik markası oldu

Pirelli Endüstriyel Lastikler dünyanın en büyük havalimanı olacak 3. havalimanı inşaatının bir numaralı lastik markası oldu. Şantiye alanındaki ticari araçlarda yaklaşık her iki lastikten birinde Pirelli markası kullanılıyor.

Pirelli Kamyon, Otobüs, Zirai ve OTR lastiklerinin üreticisi olan Prometeon Lastik Grubu’nun bir şirketi olan TP Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş, İstanbul'da devam eden 3. havalimanı inşaatına en fazla lastik tedarik eden marka oldu. Havalimanı için geçtiğimiz yıl 76,5 milyon metrekarelik inşaat alanında faaliyet gösteren farklı tipteki araçlara yaklaşık 25 bin adet yeni lastik ihtiyacı oldu. Bu talebin 10 binden fazlası TP Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş. tarafından karşılandı. TP Endüstriyel, lastik tedariğinin yanı sıra, sahada görevli filo mühendisleri ile lastiklerin maksimum çalışma ömrünü ve güvenilirliğini sağlamak üzere destek verirken projedeki kilometre başına maliyeti optimize ediyor.

Şenocak: “Yeni havalimanının inşaatına destek oluyoruz”

Maliyeti 10 milyar avroyu bulan ve şu an inşaatında 22 binden fazla çalışanın görev yaptığı yeni havalimanı, tamamlandığında yaklaşık 200 milyon yolcuya hizmet verecek. Halen çalışmaları devam eden inşaatta 2 bin civarında kamyon hizmet veriyor. Günde 1 milyon 400 bin metre küp toprak hareketi oluyor. İki günde bir Büyük Piramit inşasındaki kadar toprak hareketi yaşanıyor. Tüm bu süreçlerde 13R22,5, 385/65R22,5, 295/80R22,5 ve 315/80R22,5 model Pirelli markalı ticari lastikler ile inşaat alanında çalışan yüklenicilerin bir numaralı lastik tercihi oluyor. Pirelli endüstriyel lastiklerinin üreticisi TP Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş. Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak, "TP Endüstriyel olarak 3. havalimanı inşaatının en büyük lastik tedarikçisi olmaktan gurur duyuyoruz. İşletmeye açıldığında 100 bin kişiye yeni iş imkanı sağlayacak, dolaylı etkilerle 1,5 milyon kişiye gelir kaynağı olacak. Biz de İzmit'teki fabrikamızda AR-GE’sini yaptığımız lastiklerimizle bunun en önemli destekçilerinden biri olacağız. Türkiye'nin potansiyeline olan güvenimizi ilerleyen projelerde de aynı şekilde göstereceğiz" dedi.

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.