Pegasus'tan "egnelli yolcu" açıklaması

Pegasus'tan "egnelli yolcu" açıklaması

Pegasus'un uçağı ile yolculuk yapmak isteyen engelli yolcunun uçaktan atılmak istendiği iddiasıyla ilgili haberlere Pegasus açıklama gönderdi.

Pegasus uçağı ile Adana'ya gelecek olan İlter Emine Yüksel ve zihinsel engelli oğlu Tahir Yüksel'e Pegasus ekibi tarafından zorluk çıkarıldığı ve uçaktan atılmak istendiği iddiasıyla ilgili habere Pegasus’tan açıklama geldi. Sitemize de gönderilen açıklama metninde, engelli yolcuya haksızlık yapıldığı iddiaları kesin bir dille reddedildi. “Pegasus Hava Yolları” adıyla yapılan açıklama şöyle:

Sayın Yetkili,

8 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz PC238 sefer sayılı Ercan – Adana seferinde misafirlerimizden 52 yaşındaki Tahir Yüksel ve annesi İlter Emine Yüksel’in yaşadıkları istenmeyen olayla ilgili Pegasus Ailesi olarak çok üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Hassasiyetimizi belirtmek adına kendileri ile irtibata geçmeye çalıştık, henüz ulaşamadık ancak mail yolu ile iletişim bilgilerini rica ettik. En kısa zamanda kendilerine ulaşmak arzusunda olduğumuzu sizlere de bildirmek isteriz. Bununla birlikte yayınlanan bazı haber ve yazılara dair açıklamamızı bilgilerinize sunarız.

Konuyu incelediğimizde misafirimiz Sayın Tahir Yüksel ve annesi Sayın İlter Yüksel’in biletlerini acente kanalı ile aldıkları ve biletlerini aldıkları sırada ve sonrasında koltuk alımı yapmadıkları görülmektedir. Uçuşlar için koltuk atamaları iki sistemde yapılmaktadır; misafirlerimize check-in işlemi sırasında otomatik olarak koltuk atanır ya da ek hizmet olarak misafirlerimize dilediği koltukta oturabilmesi adına ücretli koltuk satın alma seçeneği sunulur. Misafirimizin bu konuda hassasiyeti ile ilgili bilgimiz olması halinde mutlaka ücretsiz olarak yardımcı olabilirdik ancak çağrı merkezimize veya acentemize yapılmış bir başvuruya ulaşamadık. Misafirimize ulaştığımızda, sonraki uçuşları için bu konuda bize bilgi vermelerini özellikle rica edeceğiz.

tahir-yuksel-001.jpg

Detaylı olarak incelediğimizde, misafirimiz kontuara başvurduğunda müsaitlik durumuna göre yapılacabilecek organizasyonun da yapılamamış olduğunu, çünkü daha önce gelen misafirlerimize ön koltukların verilmiş olduğunu görülmekte. Bu çerçevede kontuardaki görevlilerimiz o sırada müsait olan ön koltuklardan misafirimize 2C, annesine ise 3F verilmiştir. Tahir Bey’in oturmak istediği 1A numaralı koltuk ise, başka bir misafirimiz tarafından alınmış olup bu misafirimiz uçuş sırasında da almış olduğu yere oturmak istediğini ısrarla beyan etmiştir. Bu gelişme üzerine rahatsız olduğu gözlemlenen Sayın Tahir Bey’in fiziksel ve sözel olumsuz tepkiler göstermesi ve yerine oturmaması nedeniyle uçuş gerçekleştirilemez duruma gelinmiştir. Havacılık kuralları gereği uçuşun ve diğer misafirlerimizin  güvenliğini koruyabilmek için, konu mesul kaptan pilotumuza aktarılmış ve standart havacılık prosedürü uygulanmış ve uçağa polis davet edilmiştir. 

Gerek Sayın Tahir Yüksel’in annesinin duruma müdahil olması ve gerek uçakta bulunan diğer misafirlerimizin ısrarı ile karşılıklı görüşmeleri takiben Tahir Bey asil yerine oturmayı kabul etmiş ve  seferimiz kısa süreli bir rötarla kalkışını gerçekleştirmiştir.

Misafirimiz daha sonraki uçuşları için bize başvurduğu ve bizi önceden bilgilendirdiği sürece, ön koltukların kendileri için rezerve edilebileceğini ayrıca paylaşmak isteriz. Bu konuda uçak tipine göre, ön koltukları acil çıkış olarak belirlenmiş uçaklarda bunun hiçbir havayolu tarafından yapılamayacağını, uçuş kuralları gereği bu koltukların acil durumlarda uçuşun boşaltılmasında sorumluluk alabilecek misafirlere verilebileceğini hatırlatmak isteriz. Uçak tipine göre, ön koltuk acil çıkış değilse gerekli yardım maksimumda gösterilecektir.

Pegasus Hava Yolları olarak tüm misafirlerimize son derece özenle yaklaştığımızı vurgular, böyle hassas durumlar ile ilgili tüm kabin çalışma arkadaşlarımıza özel bir eğitim programı atayacağımızı belirtmek isteriz.

Saygılarımızla, Pegasus Hava Yolları 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.