Pegasus vizeyi aldı, Rusya seferleri başladı

Pegasus vizeyi aldı, Rusya seferleri başladı

Pegasus ve Onur Havayolları, Rusya’nın tek taraflı olarak uçuş ekiplerine vize uygulamaya başlamasının ardından seferlerini durdurmuştu. Pegasus vizeyi aldı, seferler yeniden başladı.

Sınırımızı ihlal eden Rus uçağının Türk Hava Kuvvetleri tarafından vurulmasının ardından iki ülke ciddi bir kriz yaşamaya başlamıştı. Rusya, uluslararası kurallara aykırı olarak ülkesine sefer yapacak olan Türk şirketlerinin uçuş ekiplerinden yatı yapmasalar bile vize istemeye başlamıştı.

Bu gelişmelerin ardından THY 400 personeline vize almış ancak Pegasus ve Onur Air uçuş ekiplerine vize verilmemişti. Bu gelişmeler üzerine iki şirket Rusya’ya yaptığı seferleri 3 Ocak itibari ile durdurma kararı almıştı.

PEGASUS AÇIKLAMA YAPTI

Pegasus’tan yapılan açıklamada vize sorunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği’nin desteği ile çözüldüğü ifade edildi. Pegasus, bugün itibari ile Rusya’daki uçuşlarına yeniden başladı.

Daha önceden yapılamayan Rusya seferlerine ait bileti bulunan yolcuların iade ve rezervasyon değişikliği işlemlerini, çağrı merkezinden (0850 250 67 02) üzerinden ücretsiz yapabilir.

24 OCAK’A KADAR İPTAL

Onur Air de Rusya'nın Nalçik kentine yaptığı seferleri, aynı gerekçelerle geçtiğimiz günlerde durdurmuştu. Havayolu yetkilileri, 24 Ocak’a kadar seferlerin iptal edildiğini, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.