Pegasus, THY'nin yolcularını kaptı

Pegasus, THY'nin yolcularını kaptı

Pegasus'un yer yolcu taşıma firması Akmis, THY'nin yolcularını kaptı. THY'nin yer taşıma işlerine henüz başlayamamasını fırsat bilen firma, izni olmadığı bölgelere de transfer yapıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda şehirlerarası taşımacılık faaliyetlerini sürdüren Pegasus'a ait Akmis isimli firmanın, fahiş fiyatlarla taşımacılık yaptığı ortaya çıktı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyetlerine devam eden Akmis Taşımacılığın; yapılan itirazlar üzerine 4 kez ruhsatı iptal edilmesine rağmen halen taşımacılığa devam etmesi dikkat çekiyor.

THY'YE 40 MİLYON TL ZARAR ETTİRDİ

Akmis'in Pegasus ile bir ilgisi olmayan THY yolcularını da taşıyarak 40 milyon TL kazanç elde ettiği öğrenildi. Pegasus Havayolları'nın kendi yolcuları için başlattığı uygulamayı Türk Hava Yolları da ihale ile vermek istedi. Ancak ihaleyi alan firmanın gerekli belgeleri zamanında vermemesi gerekçesiyle THY'nin şehirlerarası taşımacılık faaliyetleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2 yıl süreyle durduruldu. Akmis yolcuları kaptı.

Haberin ayrıntıları... http://www.yenisafak.com/ekonomi/pegasustan-thyye-40-milyonluk-zarar-2620174

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.